- Håper Liverpool danker ut favorittlaget

Francisco Duran har alltid hatt Barcelona som favorittlag. Nå håper han imidlertid at hans nye klubbkamerater skal banke hans idoler. To finske gutter får prøvespille på akademiet.

Liverpoolfc.tv presenterer i dag det første intervjuet med Liverpools nye spanske tilvekst, Francisco Duran. Blant annet avslører 18-åringen at han er Barcelona-supporter!

- Det var et stort øyeblikk da jeg skrev under for Liverpool. Det er enhver ung gutts drøm å skrive under for en stor klubb. Men du har ikke oppnådd noe med å signere en kontrakt. Jeg må spille bra nå som jeg er her, og fortsette å utvikle meg som spiller, sier tenåringen nøkternt.

Det første Duran fikk høre om Liverpools interesse var da han selv leste i en spansk avis  at flere spanske og noen engelske klubber var interessert i han. Blant disse var Zaragoza og Arsenal.

- Jeg ble oppringt av Eduardo Macia fra Liverpool en søndagskveld etter en kamp. Han tipset meg om at Liverpool ville legge inn et offisielt bud dagen etter. Jeg kom til Liverpool påfølgende tirsdag, en dag før transferdeadline.

Duran forteller at valget falt på Liverpool fordi de er den største klubben i fotballens historie, og det hjalp også på at det er så mange spanjoler i klubben fra før.

- Det er som å ha en liten del av Spania her i England. Jeg valgte også å fortsette karrieren i England i stedet for i Spania, fordi jeg mener at unge spillere får flere sjanser i England.

- Jeg har fulgt Liverpool siden Rafael Benitez kom til klubben, og det har vært interessant å følge utviklingen og hvordan spanjolene har klart seg. Rafa har fortalt meg at jeg vil begynne på reservelaget. Han mener at jeg må prøve å finne meg til rette så fort som mulig, og så får jeg forhåpentligvis sjansen på førstelaget etter hvert.

Duran trekker frem Miki Roque og Godwin Antwi når han skal nevne spillere som har hjulpet han med å slå rot på Merseyside. Begge spillere han kjente fra Spania U20 fra tidligere. I tillegg har han vært mye sammen med Ronald Huth, som akkurat har ankommet og som dermed er i samme båt som han selv.

18-åringen beskriver seg selv som en offensiv sentral midtbanespiller.

- Min spillestil er nok mer spansk enn engelsk. Jeg mener at min førstetouch og min ballkontroll er god. Jeg er en kreativ midtbanespiller.

Duran begynte fotballkarrieren i den vesle byen der han vokste opp, Almargen. Som 13-åring forlot han familie og vennter til fordel for et lag som kalles Mortadelo i Malaga. Som 16-åring gikk ferden videre til storklubben Malaga.

- Det har gått fort fremover. Jeg spilte juniorfotball for en måned siden, og plutselig fikk jeg sjansen for førstelaget i den spanske cupen. Det gikk bra, og deretter fikk jeg spille tre ligakamper før overgangen til Liverpool.

Trass i at han har vært Barcelona-supporter siden guttedagene, ønsker Duran selvfølgelig at Liverpool slår ut hans spanske favorittklubb fra Champions League.

Finske gutter får prøvespille
To lovende finske talenter skal prøvespille hos Liverpool i mars. Det dreier seg om keeperen Ville Mäkinen og midtstopperen Johannes Mononen. De to 15-åringene kommer fra samme klubb som Liverpool-linkede Lauri Dalla Valle, Jippo. De to unge finnene er invitert til å trene på Liverpools akademi i perioden 4.-11.mars, etter at de ble ”oppdaget” av Liverpool-speider Malcolm Elias. Klubbkamerat Dalla Valle skal for øvrig på landslagsoppdrag med Finland U17 mot Luxemburg samme uke.