- Ingen er garantert plass på laget

Finnan håper på mer spilletid enn i 2005, og synes Milan var vel gode i semifinalen. Riise vet at Benítez kan overraske med laguttaket igjen. Ancelotti sliter med spissvalget.

Steve Finnan spilte kun første omgang av Champions League-finalen i 2005. En lyskeskade førte til at iren ble igjen i garderoben, mens Rafael Benítez kunne introdusere Dietmar Hamann og samtidig la om fra 4-4-2 til 3-5-2. Finnan har blandede følelser etter den finalen. Han fikk selvsagt vinnermedalje, men følte seg selvsagt ”snytt” fordi han ikke fikk være med på opphentingen i 2.omgang. I Athen håper Finnan å spille hele kampen, men han er langt i fra sikker.
- Det var skuffende å bli skadet fordi jeg gikk glipp av alle målene. Jeg var ikke på banen. Men jeg fikk selvsagt sett hva som skjedde. Jeg følte meg litt utenfor ved kampslutt, selv om det var en enorm følelse å ha vunnet.

- Jeg vet ikke om jeg kommer til å spille. Noen av spillerne vet at de kommer til å bli satt ut. Det er opp til manageren. Hovedsaken er at vi vinner igjen. Hvis jeg kunne få ta del igjen, så ville det vært hyggelig.

På La Manga hadde spillerne tøffe fysiske treninger kombinert med samtaler om Milan.
- Vi har snakket om deres prestasjoner mot Manchester United i semifinalen. De spilte bra, men forhåpentligvis kommer ikke vi til å gi dem like mye tid som dem.

- Jeg tror at den kampen var en kombinasjon av at Milan spilte veldig bra og at United ikke gjorde hva de kan. Forhåpentligvis kan vi gjøre det vanskelig for dem.

- Vi vet at Milan er et kvalitetslag, og hva de er kapable til. Men hvis vi fokuserer på hva vi skal gjøre og forberede oss riktig, så bør vi være okay.

- Alle vet mye om Kaka. Han kan spille på midtbanen eller i angrep, så vi må være observante på ham. Han er selvsagt en spiller forsvaret må se opp for.

- Det handler ikke bare om ham. De har mange kvalitetsspillere, kapable til å ta vare på sjansene sine.

- Vi har forbedret oss som et lag og gjort det veldig bra defensivt de siste årene. Jeg vil si at vi har en sterkere tropp enn for to år sideren.

- Men det vil være feil å si at de har blitt svakere. Men jeg tror bare at vi har ne tsrerker tropp, og vi vil kanskje ha det lille ekstra.

Overrasker Benítez igjen?
Xabi Alonso var ikke med i startoppstillingen i returoppgjøret mot Chelsea. Det var et meget overrasket valg. Rafa Benítez foretrakk Steven Gerrard og Javier Mascherano i den kampen.
- Alle spillerne ønsker å spille i de store kampene, og det var en slik kamp i returoppgjøret mot Chelsea.
- Det er normalt å bli skuffet i slike situasjoner. Man vet aldri om han blir tatt ut, men så fort man sitter på benken, må man støtte lagkameratene sine og være klar til å komme inn.

Ikke bare fansen, men lagkameratene var overrasket over at Alonso startet på benken mot Chelsea.
- Den avgjørelsen viser at ingen er ikke-droppbare, uttaler John Arne Riise.
- Med denne manageren vet man aldri hva han kommer til å gjøre. Selv om man spiller alle kampene, vet man ikke om han kommer med noen overraskelser. Det fører til at alle er på tå hev.

Inzaghi eller Gilardino?
Ancelotti har ikke bestemt seg for hvem han skal bruke i ved siden av Kaka i angrepet mot Liverpool på onsdag. Ronaldo er cup-tied etter å ha spilt i turneringen for Real Madrid tidligere i sesongen, mens Ricardo Oliveira er ute av form. Valget står trolig på Filippo Inzaghi eller Alberto Gilardino.
- Jeg har ikke tatt min avgjørelse ennå, uttaler Ancelotti.

- Jeg må evaluere den fysiske tilstanden til begge spillerne. Det er muligens den vasnkeligste avgjørelsen å ta. Inzaghi og Gilardino har begge gjort sitt til å fortjene en plass i finalen.

- Psykologisk sett så er Inzagi favoritt, fordi han har mer erfaring fra finaler enn Gilardino. Gilardino er imidlertid veldig god i kontringsfasen og en-mot-en, mens Inzaghi er mer en avslutter.

Inzaghi har scoret fire mål i Europa denne sesongen, to mer enn Gilardino.