- La reservene spille i ligasystemet

Rafael Benitez mener at England skal følge systemet til andre land, og la toppklubbenes reservelag spille i ligasystemet. Reiziger uaktuell mot Liverpool.

Ungt reservelag
Rafael Benitez følger nå José Mourinho i ønsket om at engelsk fotball skal gjøre som man gjør i mange andre land, som for eksempel Spania og Norge, og la toppklubbenes reservelag få spille i selve ligasystemet.  Manageren mener at dagens opplegg ikke fungerer på de britiske øyer, og at de spillerne som er mellom 18 og 21 år lider av dette.

- Det som er klart er at reserveligaen ikke fungerer, slår Benitez fast.  – Du ser at unge spillere bare får 18 kamper i løpet av en sesong, og det er ingenting.  Det er i hvert fall ikke nok for at disse spillerne kan utvikle seg tilstrekkelig  Nå kan det gå en måned mellom hver reservelagskamp, og det er galskap.

- Dette er noe som kan bli bedre i dette landet.  Hvis ikke det blir forandringer må vi finne andre løsninger, slik som å sende unggutter ut på lån slik jeg gjorde med noen nylig.

- Vi har en blanding av lokale og utenlandske spillere, og det er nøkkelen til fremtiden.  Du behøver lokale spiller fordi at de har lidenskapen, men du må også ha kvalitet og av og til kan du kjøpe en bedre spiller for en billigere penge utenfra.  Dette er noe vi må se på videre.  Jeg kan ikke se for meg et reservelag bestående av fire eller fem spillere som ikke spiller med hjertet.  Dette er kamper for unge spillere.

- De spillerne som er mellom 18 og 21 år i England, vet ikke hva de skal gjøre.  Hvis de er gode nok som 18-åringer vil de være involvert med førstelaget, men hele tiden på benken.  Hvis du ønsker å heve deres nivå må du forandre systemet med reserveligaer.

- Da jeg var manager for Castilla, reservelaget til Real Madrid, hadde jeg spillere som var 18 eller 19 år gamle og som spilte i spansk 2.divisjon.  De spilte mot menn.  De vant kamper og vi ble nummer seks og fire i ligaen.

- Spørsmålet er hva som skal til for å forbedre kvaliteten på spillere.  Jeg vil gjerne se at reservelagene til de store klubbene, slik som oss selv, skal spille i Football League.  Hvorfor ikke, hvis de er gode nok?

- Det vil gjøre overgangen fra junior til førstelagsfotball lettere.  Hvis du ikke gir unge spillere sjansen til å spille fotball på et høyt nok konkurransemessig nivå, da vil de ikke lære.

- Dette er noe det helt klart må bli forandring på.  Jeg har vært her i tre år og snakket med mange om dette, og det jeg ser er 17-åringer som ikke har muligheter til å utvikle seg.

- Hvordan kan du bruke en 17-åring på førstelaget, hvis han ikke er et supertalent som Steven Gerrard, Wayne Rooney eller Michael Owen?  Spillere med det talentet kan spille i Premier League, men da må du være helt spesiell for å gjøre det i så ung alder.

- De øvrige spillerne behøver å spille på et annet nivå, men det finner man ikke i reserveligaen.  Jeg er ikke sikker på at de bør spille i League 2 heller (fjerde høyeste nivå i England).  De bør spille mot gode spillere, da vil de også lære mer.


Michael Reiziger uaktuell
Den erfarne forsvarspilleren Michael Reiziger har slitt med et skadet muskel i magen under mesteparten av sin tid i PSV.  Spilleren vil nå gjennomgå en operasjon i håp om å bøte på problemet, noe som gjør ham uaktuell til kampene mot Liverpool i kvartfinalen av Champions League.