- Liverpool kan vinne ligaen neste sesong

Aston Villa manager Martin O'Neill tror Liverpool kan vinne ligaen neste sesong. Rafa om Villa, utlån av unggutter, Champions League og ligaen.

På pressekonferansen før møtet med Liverpool på søndag, fortalte Aston Villa manager Martin O'Neill at han har tro på de røde neste sesong. Han tror klubben nå har mulighet til å hente hjem ligatrofeet for første gang siden 1990.

- Om Liverpool får orden på borteformen sin umiddelbart neste sesong kan de vinne tittelen. Manchester United og Chelsea er veldig sterke, men jeg tror ikke Liverpool er så langt bak som enkelte hevder.

- Det kommer ikke til å skje denne sesongen, men de har kjøpt inn en del nye spillere, og det tar da tid å bli samspilt. De har styrket stallen sin kraftig, og etter å ha sett på United og Chelsea vet de hva som skal til.

- Det gikk en periode hvor de slet på bortebane, og det var nok frustrerende. Men nå har de fått orden på borteformen, og er et fantastisk lag, avsluttet nord-iren.

Q&A med Rafael Benítez
Liverpoolfc.tv har møtt Rafael Benítez, og fått svar på sine spørsmål. Rafa snakker om kampen mot Villa, Champions League, utlån av unggutter og ligaposisjonen.

LFC.tv: Det har nå vært en pause på ti dager fra kamper. Hva har du og spillerne gjort i denne perioden?
Rafa: - Å gå en uke eller ti dager uten en kamp er slett ikke lett. Jeg vet at når vi spiller to kamper i uka sier vi at det er vanskelig, men når vi går så lenge uten kamp blir det bare mye trening. Med ti dager uten kamp kan gi spillerne et par dager fri.

LFC.tv: Nå er det ligaspill igjen. Hvor vanskelig er det å glemme at Champions League er eneste mulighet for sølvtøy denne sesongen?
Rafa: - Nå er det ikke så vanskelig. Kanskje det er vanskelig om to uker, men nå skal vi møte Aston Villa, og etter det er det landslagspause. Nå er spillerne topp motiverte for kampen mot Aston Villa.

LFC.tv: Liverpool spilte en veldig god kamp da vi slo Aston Villa på Anfield. Var den kampen årsbeste sålangt?
Rafa: - Det var en veldig god kamp, men vi har spilt flere gode kamper denne sesongen. Som førsteomgangen mot Barcelona, hvor jeg synes vi var fantastiske. Vi tapte mot Manchester United på Anfield, men jeg synes vi spilte bedre enn dem. Jeg synes det er vanskelig å trekke frem enkeltkamper denne sesongen, for jeg synes vi har spilt mange gode kamper.

LFC.tv: Du har brukt tre spisser i flere kamper mot lag lengre ned på tabellen denne sesongen. Er det et alternativ mot Villa?
Rafa: - Det er en mulighet. Jeg synes Aston Villa har et veldig godt lag. De er en stor klubb, og kan være farlige for oss. Jeg så dem når de tapte 1-0 mot Arsenal i midtuka, og de var virkelig uheldige. De spilte seg til flere sjanser, og er vanskelige å spille mot. Å bruke tre angripere er et alternativ, men jeg må tenke mer på det før jeg tar min avgjørelse.

LFC.tv: Hva forventer du av Villa på søndag?
Rafa: - Jeg tror de vil presse høyt, og legge press på våre midtbanespillere. De vil nok prøve å spille fysisk, men med kvalitet.

LFC.tv: Hva synes du om Martin O'Neill, og jobben han gjør med Villa?
Rafa: - Jeg synes han er en god manager med rutine. Han gjør en god jobb.

LFC.tv: Tror du kampen om tredje og fjerdeplassen i ligaen blir en kamp mellom oss og Arsenal?
Rafa: - Jeg tror ikke det. Bolton ligger like bak, så vi må passe på. Vi må holde avstanden ned, og så kjempe med Arsenal om tredjeplassen. Vi må være oppmerksomme på Bolton.

LFC.tv: Dirk Kuyt uttalte denne uka at han var skuffet over å ha scoret så få mål denne sesongen. Hva synes du om bidragene hans etter at han kom i sommer?
Rafa: - Jeg er veldig fornøyd med Kuyt. Han har scoret noen mål, og jobber knallhardt for laget. Når en spiss jobber så hardt som han gjør for laget vil han nok score færre mål, men jeg er fornøyd med hans bidrag. Når vi kjøpte Dirk, var det fordi vi visste han jobbet så hardt som han gjør.

LFC.tv: Hvordan går det med Peter Crouch etter neseoperasjonen?
Rafa: - Peter er ok, og jeg snakket med ham tidligere i uka. Vi får svar på når han er klar for comeback om et par dager.

LFC.tv: Klubbens unggutter gjør det bra igjen i FA Youth Cup denne sesongen. Har du fulgt med på kampene, og om ja, er det noen spillere du er spesielt imponert over?
Rafa: - Jeg er veldig glad for å se hvordan de har spilt. Stephen Darby, Craig Lindfield, Robbie Threlfall og Ryan Flynn trener med oss på Melwood.

LFC.tv: Besian Idrizaj og Lee Peltier forsvant ut på lån på fredag. Godwin Antwi som ble hentet fra Real Zaragoza, forsvant også ut på lån til Accrington Stanley. Er dette for å gi dem mer erfaring pågrunn av manglende reservelagskamper?
Rafa: - Det er synd at reserveligaen kun har 18 kamper. Det er ikke nok for en ung spiller. Vi har sendt noen spillere ut på lån, hvor de vil spille på et høyere nivå. Så får vi se hvordan de utvikler seg.