- Liverpool trenger tre-fire spillere

John Barnes synes Liverpool må kjøpe tre-fire kvalitetsspillere, men tror det vil ta flere år før de røde vinner ligaen igjen. Legender til Coventry Masters. Platini vil at klubbene skal oppløse G14.

John Barnes mener Rafael Benítez allerede har lagt et godt grunnlag for at Liverpool skal bli tittelutfordrere i Premier League. Nå tror den tidligere storspilleren at tre eller fire kvalitetsspillere må hentes inn i sommer for å ytterligere kunne redusere forspranget til Chelsea og Manchester United. Liverpool har blant annet blitt linket til spissene Fernando Torres, Samuel Eto’o, Carlos Tevez, David Villa og Dimitar Berbatov, samt Real Zaragozas argentinske forsvarer Gabriel Milito, Benficas kaptein Simao og Sevillas høyreback Daniel Alves.
- Jeg er sikker på at dersom disse spillerne er tilgjengelig, så vil også Manchester United, Chelsea og Arsenal være ute etter dem, uttaler John Barnes.

- Om de kommer til Liverpool eller ikke, det vet jeg ikke, men det er den kvaliteten Liverpool bør være ute etter, spillere som kan gå rett inn på laget, ikke bare stallspillere.

- Det er ikke bare et viktig område. Man vil ikke kjøpe en spiller og knappe ned på en avstand på 21 poeng. Man trenger mer kvalitet i hvert ledd i laget, spesielt i angrepet.

- I øyeblikket har de mange stallspillere. Ser man på den nåværende troppen, trenger de tre eller fire spillere som kan gå rett inn på laget.

- Spillerstallen er god, men de har ikke nok førstelagsspillere. Jeg tror de trenger en spiss, enda en forsvarer og en kreativ midtbanespiller. Så til hvem det skal være. Det er mye snakk om David Villa, men jeg er ikke sikker på om de kan konkurrere finansielt.

- Det vil bli interessant, men jeg har håp for neste sesong fordi Rafa har gjort det bra med det spillermaterialet han har. Forhåpentligvis kan han forbedre troppen og bli enda bedre.

John Barnes var med å vinne Liverpools to siste ligagull, i 1987/88 og 1989/90, og han ønsker svært gjerne at man kan nærme seg mesterne Manchester United neste sesong.
- Liverpool bør konsentrere seg litt mer om Premier League, fortsetter Barnes.

- Det betyr nødvendigvis ikke at de kommer til å hente Premier League-tittelen. Det vil bli vanskelig å gå fra å være 21 poeng bak til å vinne neste sesong, men jeg tror det er viktig å komme nærmere toppen.

Liverpool har hatt suksess i Champions League og i de hjemlige cupturneringene under Rafael Benítez, men Barnes synes Benítez må finne en langsiktig strategi for å kunne hente Premier League-trofeet til Merseyside.
- Man tilfører mer glede oftere ved å vinne ligaen. Det betyr at supporterne er gladere hver lørdag, sier Barnes, som var i Hong Hong, hvor han deltok i Philips Lightning International Soccer 7, før han reiste til Bangkok for å spille Masters sammen med Ian Rush.

- I Champions League er de lykkelige hver annen måned, men de er ulykkelige når man ikke gjør det godt i ligaen. Det er vanskelig å kjempe på alle fronter, men jeg ville like å se Liverpool nærmere i kampen om ligamesterskapet.

John Barnes, med 108 mål på 407 kamper for Liverpool fra 1987 til 1997, tror det kan ta flere år før den 19. ligapokalen kan paraderes i gatene i Liverpool.
- Jeg håper det ikke tar mer enn et par sesonger å hente inn forspranget, fordi å minske avstanden fra 21 til 20 er å minske avstanden, men forhåpentligvis vil de ta ytterligere innpå.

- Jeg tror ikke det vil ta lang tid, men det er et spørsmål om hvor nærme de kan komme.

- Jeg forventer ikke at de plutselig er to poeng bak lederlaget. Det ville selvsagt vært hyggelig, men det vil sannsynligvis ta et par sesonger, fordi uansett hvilke spillere man henter inn, vil det ta dem et par sesonger å tilpasse seg. Kanskje vil det ikke være tilfelle, men man må gi dem minst én sesong for å tilpasse seg.

Coventry Masters
John Barnes kommer sannsynligvis til å være én av mange legender som skal delta for Liverpool i Coventry Masters lørdag 9. juni. Sky Sports skal sende fra turneringen hvor også Coventry, Leicester og Everton stiller lag. Vinnerlaget kvalifiserer seg til sluttspillet i MEN Arena, Manchester, 9. september.

Platini vil at klubbene skal oppløse G14
UEFA-president Michel Platini vil at storklubbene skal oppløse G14 og trekke seg fra rettssaker de støtter. G14 representerer 18 av Europas mektigste klubber, der blant annet Arsenal, Liverpool og Manchester United er medlemmer. Platini vil at G14 heller kommer med sine klagemål til et nytt organ – the Professional Football Strategy Council. G14 støtter blant annet den belgiske klubben Charleroi i en rettssak mot FIFA for å få kompensasjon for en spiller som har blitt skadet på landslagsoppdrag, samt en tilsvarende sak med franske Olympique Lyon involvert.