- Nesten perfekt

Perfeksjonisten Rafael Benitez mener at Liverpool spilte den nesten perfekte kamp i går kveld. Gerrard overtok Owens klubbrekord. Første engelske lag til å vinne på Stade Velodrome.

Rafael Benitez beskriver Liverpools prestasjon i Marseille i går som "nesten perfekt".

- Jeg er veldig stolt over å være manager for denne klubben, for du kan se hvor fantastiske supporterne og spesielt spillerne var i går kveld. Det var en fantastisk laginnsats, og det var nøkkelen til seieren. Gressmatta var dårlig og det var vindfullt der ute, men laget var kompakt og jobbet sammen. Vi var gode på kontringer og slapp ikke inn mål. Alt var nesten perfekt, sier perfeksjonisten til Liverpool Daily Post.

- Jeg sier nesten, fordi vi kunne ha gjort flere mål og du kan aldri spille helt perfekt. Men laget spilte virkelig bra og jeg har ingen grunn til å klage på dem. Folk vil snakke om scoringen til Torres, og det vil være lett å snakke kun om ham og Gerrard, men Kewell, Benayoun, Kuyt, forsvaret, ja alle spilte bra.

- Mascherano fikk seg en stygg smell på skinnleggen mot slutten, men fortsatte å spille og personifiserte dermed den flotte lagånden som rådet.

- Jeg har alltid hatt tro, og opprettholdt troen, på dette laget, og nå kan vi se at både spillerne og supporterne er glade. Nøkkelen med tanke på fremtiden er å fortsette og vokse som lag. Vi viste vårt potensial i denne kampen. Troppen er bedre enn i fjor, og vi viste at vi kan spille på flere strenger. Vi kan benytte ulike spillere og ting fungerer likevel.

Som manager må du gjøre jobben din, og supporterne, spillerne, alle sammen trakk i samme retning. Vi ønsket alle å vinne. Nå må jeg begynne å tenke på United-kampen. Da ønsker vi kun å snakke om den, og ingenting annet.

- Jeg tenker ikke på min egen situasjon hver dag, jeg tenker kun på at laget skal spille bedre. Spillerne viste karakterstyrke og ofret seg for laget i denne kampen.

Gerrard tok rekorden
Tre lightere, et par golfballer og noen mynter ble kastet mot Steven Gerrard da han skulle ta Liverpools første corner i kampen. Men scouseren kunne le sist og best. Etter kampen hadde han nemlig bokført en ny scoring, hans 23. i europacupene, og dermed fraristet Michael Owen en klubbrekord.

- Vi gikk til verket på samme måte som i de andre bortekampene i Champions League, og begynte med å angripe. Vi har en plan A og en plan B, men vi behøvde bare plan A i går kveld, sier Benitez.

- Da vi tapte mot Besiktas sa jeg at selvtilliten var inntakt og at vi fortsatt kunne gå videre. Vi visste at vi måtte vinne våre tre siste kamper. Vi visste vi hadde spilt dårlig mot Marseille i den første kampen, men vi hadde fortsatt tro på at vi skulle gå videre.

- Det spiller ingen rolle hvem vi trekker
Nå venter altså et av de store spanske eller italienske lagene for Liverpool i 1/8-finalen. Real Madrid, Barcelona, AC Milan, Inter og Sevilla klinger godt i de fleste fotballører.

- Det spiller ingen rolle hvem vi kan trekke nå. Vi ønsker bare å nyte øyeblikket. I fjor sa folk at vi ikke kunne slå Barcelona, men vi klarte det, og nå er det viktig at laget vokser videre. Du kan se utvikling nesten fra uke til uke. Vi scorer mange mål, og slipper inn få.

Første engelske lag til å vinne på Stade Velodrome
Liverpool ble det første engelske fotballaget som har vunnet en kamp på Stade Velodrome, noe som også er en fin fjær i hatten. Lag som Chelsea og Manchester United har nemlig prøvd og feilet i så måte.