- Nesten perfekt forestilling

Rafa fornøyd med spillet, scoringene og null innslupne. Positivt å være på toppen av tabellen, men minner om at det fortsatt er tidlig i sesongen. Liverpools nest største seier i Premier League.

Ny storseier! Denne gang 6-0 mot Derby på Anfield, tidenes største hjemmeseier mot "The Rams". Xabi Alonso (2), Fernando Torres (2), Ryan Babel og Andriy Voronin sto for scoringene. Seieren brakte Liverpool til topps i Premier League, på bedre målforskjell enn Everton, som har én kamp mer spilt. Rafael Benítez var naturlig nok meget glad etter kampen, men manageren prøver å holde bena godt plantet på jorden da det fortsatt er meget tidlig i sesongen.
- Jeg er virkelig fornøyd med laget mitt. Vi spilte bra, scoret mål og holdt buret rent, uttaler Benítez.

- Det er godt for våre supportere å se oss øverst på tabellen, men vi må holde det gående og fortsette å arbeide hardt i hver eneste kamp vi spiller. Det er for tidlig å snakke om å være på toppen av tabellen.

- I første omgang var Derby godt organisert og lå veldig dypt, men vi klarte å angripe dem. Vi ble belønnet med scoringer. Vi har så mange muligheter i angrep, og det er bra for meg som manager.

- Vi scoret seks mål og det er bra å se at Torres og Voronin nettet. Kuyt jobbet hardt og var uheldig som ikke kom på scoringslista. Jeg likte godt Babels scoring.

Babels scoring var for øvrig nederlenderens første i den røde trøya etter £11,5M-overgangen fra Ajax. Til BBC kunne Benítez legge til følgende.
- Det var nesten en perfekt forestilling. I 1. omgang misbrukte vi mange muligheter, og det var bare etter det tredje målet at kampen var over. Vi visste at Derby har en god lagånd, og vi gjorde en profesjonell jobb.

- Jeg er glad for å være på toppen, men det er bare for én dag. Det er hyggelig å score seks, men vi har en lang vei å gå.

Manchester City og Chelsea spiller først i morgen, og de vil med seier gå forbi Liverpool på tabellen. Begge har imidlertid spilte like mange kamper som de røde per dags dato.

Derbys manager Billy Davies var naturlig nok svært nedtrykt etter kampslutt.
- Vi begynte bra, og jeg følte vi var ganske komfortable de første 20 minuttene. Men å slippe inn mål rett før pause var forferdelig. 2.omgang var en katastrofe. Vi spiller ennå ikke på den måten vi bør. Vi vil ikke plukke poeng før vi begynner å gjøre det.

Davies var meget misfornøyd med at dommer Alan Wiley blåste for frispark i forkant av Liverpools første mål.
- Jeg er veldig skuffet over det første målet, med det frisparket mot oss. Jeg følte at det var et tvilsomt frispark. Det var et flott utført frispark, det var stor fart på ballen. Det var vanskelig å forsvare seg mot, men det andre skulle vi ha unngått. Måten vi ga bort målene på, slik kan vi ikke gjøre mot spillere som Liverpool har. 

6-0-seieren er Liverpools nest største i Premier Leagues historie. Kun 7-1 hjemme mot Southampton fra januar 1999 ligger foran på lista.

Liverpools største seirer i Premier League
16. januar 1999 Liverpool 7, Southampton 1
1. september 2007 Liverpool 6, Derby 0
26. april 2003 West Bromwich 0, Liverpool 6
9. februar 2002 Ipswich 0, Liverpool 6
28. oktober 1995 Liverpool 6, Manchester City 0
20. august 1994 Crystal Palace 1, Liverpool 6