- Ny stadion vil gi mer penger å handle for

Tom Hicks sier at en ny arena i Stanley Park er den viktigste enkeltfaktoren i Liverpools kamp mot de andre storklubbene i Europa.

Til tross for spillerkjøp for om lag £40M så langt i sommer er nok følelsen at en ny stadion i Stanley Park har bidratt til å begrense transferbudsjettet noe for Rafael Benitez. Det er ikke så vanskelig å forstå når de nye eierne Tom Hicks og George Gillett nå kan presentere planene for en ny stadion til over £300M, og hvor man håper å ha en utvidet arena til 76.000 på plass innen 2010.

I et intervju med Liverpool Daily Post legger ikke Hicks skjul på at en ny og mer moderne stadion, enn hva som var opprinnelig planlagt, var førsteprioritet da man overtok de helrøde og at det var det viktigste å få på plass dersom man skulle kjempe mot de andre toppklubbene. Amerikaneren understreker også at dette over tid vil hjelpe manageren på transfermarkedet.

- Det nye stadionet vil hjelpe oss til å få inn mer inntekter som igjen vil hjelpe manageren, forteller Tom Hicks.

- En ny stadion er den viktigste enkeltstående faktoren hvis Liverpool skal kunne kjempe mot fotballens stormakter som Manchester United, Real Madrid og Barcelona. Dette var topp prioritet for oss da vil kjøpte klubben.

- Vi har funnet en frisk design som dekker våre behov. Det tidligere designet hadde gått ut på dato. Det var sju år gammelt og var lik andre arenaer rundt om i verden. Mye har skjedd siden den tid.

- Dette har også vært en viktig sommer i det at Rafa har vært i stand til å beholde nøkkelspillerne og samtidig kunne få inn noen nye og viktige spillere som vil kunne styrke laget. Vi har i tillegg jobbet hardt for å få inn en kommersiell direktør, som vil bli viktig for at Liverpools skal være konkurransdyktige.

- Angående stadion utfordret vi arkitektene til å gjøre noe som ville være unikt for Liverpool, som ville være i verdensklasse, som ville kunne flette inn The Kop og som alle ville kunne gjenkjenne.

- Arkitektene var med George og meg på kampen mot Barcelona, og da skjønte de hva vi snakket om angående The Kop. The Kop vil bli som en scene i konserthuset.

- Vi ønsket noe som kunne vokse og utvikle seg sammen med laget, fortsetter Hicks og vektlegger hvor viktig det var å kunne utvide opprinnelig kapasitet på 60.000 til det som skal bli 76.000 sitteplasser.

- Folk har sagt at vi vil få mennesker som vil prøve å se på kampene gjennom glassvinduene, men banen vil være gravd ned i bakken slik at du kan ikke se gressmatta utenfra. Du kan imidlertid se et syngende og dansende Kop, og det vil bli flott. Det var viktig å fokusere på noe som var så viktig i historien til Liverpool.

- Vi ønsket også at stadion skulle kunne passe inn i resten av parken, og å bli en del av den.

- Hvis vi ikke kjente til Liverpools historie da vi kom, er det ingen tvil om at vi gjør det nå. Vi har for eksempel fått e-mailer fra fans på mangfoldige sider om klubbens historie.

Hicks har også fortalt at man håper å kunne beholde den nåværende gressmatta på Anfield som en del av det nye "Anfield Plaza", og som kan bli til for publikum. Han understreker også at suvenirshop og museum vil bli utvidet i den nye banen i Stanley Park.