- Pako ønsker å dra

Rafa bekrefter at Ayestarán er på vei bort. Derby ingen lett oppgave. McClaren tror Gerrard blir klar. Parry glad for forslag om flere finalebilletter. Benítez ikke negativ til å endre CL. Landslagsuttak.

Liverpool har ikke kommet bekreftet noen detaljer om at Pako Ayestarán skal forlate klubben, men Rafael Benítez har uttalt følgende til pressen:
- Paco har fortalt meg at han ønsker å dra. Bortsett i fra det kan jeg ikke si mer. Vi må vurdere situasjonen.

Trolig har spillerne blitt informert om Ayestarán avgang på treningen i går, og det forventes ikke at Ayestarán sitter på benken ved siden av Benítez mot Derby i morgen.

Liverpool har møtt Derby 34 ganger etter 2. verdenskrig å står med 24 seirer, 8 uavgjorte og kun to tap. "The Rams" skal igjen være en overkommelig oppgave for Rafas menn.
- Hvis vi skal være reelle utfordrere, så må vi vinne kampene vi forventes å vinne. Men jeg har snakket med spillerne og advart dem at kamper som mot Derby kan være farlige. De kan være svært selvoppofrende og kan stå for en overraskelse. Vi må ikke selvtilfredse.

- Folk vil si at dette bør være tre enkle poeng, men jeg vil ikke si det slik. Derby vil bli en veldig farlig motstander.

- Når det gjelder sjansene våre til å bli ligamester, så er det for tidlig å si. Kanskje om en måneds tid hvis vi fortsatt er ubeseiret. Da vil det være mulig å gjøre en vurdering av situasjon.

- Men vi har en bedre tropp her nå. Vi har nok spillere til å konkurrere i alle turneringene.

- Jeg vet at supporterne ønsker at vi skal vinne ligaen. Spør du meg, så vil jeg også vinne Champions League. Men hvis jeg måtte velge, så vil jeg si at ligaen er vår prioritet denne sesong.

McClaren tror Gerrard blir klar
Gerrard er ikke aktuell til morgendagens kamp mot Derby grunnet bruddet i den ene stortåa han pådro seg mot Toulouse for over to uker siden. Liverpool-kapteinen er likevel tatt ut i troppen til Englands landkamper mot Israel og Russland. Landslagssjef Steve McClaren har et godt håp om at Steven Gerrard blir klar til landskampene.
- Jeg har snakket med Steven, og jeg har stor tro på at han vil bli tilgjengelig, uttaler McClaren.

- Han spilte mot Chelsea for et par uker siden, men vi må selvsagt innehente medisinske råd før vi tar en avgjørelse.

- Men til slutt så ønsker Steven å spille i de neste to kampene. Han vet hvor viktig han er får laget vår. Vi behøver ham.

Parry glad for forslag om flere finalebilletter
UEFA-president Michel Platini har fremmet ønske om at finalelagene i fremtidige Champions League-finaler skal bli tildelt flere billetter. Rick Parry er svært glad for forslaget.
- Kommentarene fra Michel Platini om at det blir flere seter tilgjengelig i Champions League-finaler mottar vi med glede. Vi håper at alle klubbene kan dra nytte av dette i fremtiden, sier Rick Parry.

Benítez ikke negativ til å endre Champions League
Michel Platini vil også svært gjerne endre formatet i Champions League. Bant annet skal en kvalifiseringsplass avsettes til FA-cupvinneren. Rafael Benítez er ikke ubetinget negativ, men advarer at fotballen vil lide dersom lagene på 4. plass i Spania, Italia og England mister plassene sine.
- Det er ingen dårlig idé. Hvis man vinner et trofé som FA-cupen, fortjener man mer. Problemet er at dersom laget på 4.plass i Spania, Italia eller England ikke får være med, og lag fra andre land kommer inn, må man analysere det. Man ønsker å så de beste spillerne i Champions League.

Flere landslagsuttak
Flere landslagstropper har blitt bekreftet. Pepe Reina, som fyller 25 år i dag, Xabi Alonso og Fernando Torres er i tatt ut til Spanias EM-kvalifiseringskamper mot Island i Reykjavik lørdag 8. september og mot Latvia i Oviedo fire dager senere. Dirk Kuyt og Ryan Babel er kommet med i den endelige troppen til Nederlands kamper mot Bulgaria og Albania i henholdsvis Amsterdam og Tirana. Daniel Agger er blant de utvalgte når Danmark møter Sverige på Råsunda, samt tar i mot Liechtenstein i Århus. For Andriy Voronin og Ukraina venter kamper mot Georgia borte og Italia hjemme. Momo Sissoko er i troppen til Mali som avslutter kvalifiseringsspillet til det afrikanske mesterskapet med gruppefinale borte mot Togo. Begge lagene har like mange poeng, og kun gruppevinneren er garantert plass i mesterskapet som arrangeres i Ghana i perioden 20. januar til 10. februar neste år.