- Pennant kan bli en toppspiller

Rafael Benitez berømmer formsterke Jermaine Pennant, men advarer samtidig spilleren om at det fortsatt kreves mye hardt arbeid. Gareth Southgate rimelig fornøyd tross tap.

Etter en ujevn og tung start på sin karriere i Liverpool FC, har Jermaine Pennant stadig vist bedre takter i helrødt.  Slik var det også i går under 2-0 seieren mot Middlesbrough.  Til Football Echo sier manager Rafael Benitez at 24-åringen kan bli en svært viktig spiller for klubben, men antyder også at disiplin og treningsvilje ikke har vært det mest fremtredene hos høyrevingen og at det vil kreves dersom han skal kunne være stabilt på toppnivå.

- Jeg tror det er viktig at han forstår hva han kan tilføre dette laget.  Han har de kvaliteter som skal til for å være en god spiller i mange år fremover, forklarer Rafa.

- Han er en type som behøver å lære mer om hva som skal til for å få suksess på det høyeste nivået.  Han har en virkelig god teknikk, men for å ha en lang og suksessfylt karriere behøver du mer enn bare talent.  Det dreier seg om å arbeide hardt på hver trening, og gjøre de rette forberedelser slik at du kan bli stabil.

- Pennant har spilt virkelig bra i flere kamper, men du ønsker at alle dine spillere skal ønske å bli enda bedre.

- Da vi kjøpte ham var det fordi vi så en spiller som var for ung til å vise sitt beste hos Arsenal, som spilte veldig bra hos Birmingham og som vi visste hadde kapasitet til å spille for en stor klubb som Liverpools dersom han gjorde alt rett.

- En har fått eksempler på hva han kan gi dette laget.  Han kan slå en fantastisk cross, og han kan bidra til at våre angripere scorer mange flere mål.


- Billig straffe
Manageren til Middlesbrough, Gareth Southgate, mente straffesparket som ga Liverpool 2-0 foran The Kop avgjorde gårsdagens kamp.  En avgjørelse han synes var billig, men han berømmet samtidig sine spillere for innsatsen.

- Etter min mening var det et billig straffespark, men det ble gitt og det er ingenting vi kan gjøre med det.

- Det blir vanskelig hvis du slipper inn det første målet her, og da de fikk straffen var det over.  Vi prøvde å komme tilbake ved å sette inn Mark Viduka, men det var utenfor vår rekkevidde.

- Når det er sagt vil jeg gi mye kreditt til mine spillere.  Vi hadde et spilleopplegg, hvor vi ønsket å holde tett bakover for så åpne mer opp mot slutten.  Vi sov imidlertid et øyeblikk ved den første scoringen.  Det var et glimrende skudd, men det var samtidig det eneste øyeblikket hvor vi hadde bryteren skrudd av.  Resultatet var skuffende, men vårt spill likevel bedre enn på lenge.

- Vi spilte ikke et pasningspill som vi kan på vårt beste og vi skapte ikke klare sjanser, men det som gjelder når du kommer hit er å være disiplintert og jeg synes vi var det.