- Presset er på Liverpool

José Mourinho starter tidlig med årets psykologiske krigføring. Hva står i brevet til Heinze? Liverpool-spiller til EM-finale. Stadionplaner offentliggjøres i dag.

- Liverpool har brukt mye penger
Sitatet over er hentet fra José Mourinho, manageren for den fattige klubben Chelsea på Londons vestkant. Fra spøk til alvor, etter at Chelsea har skrevet under store sjekker i de fire foregående somrene under Roman Abramotitsj har man så langt under pre-season vært måteholdne med sin kjøpevirksomhet. Det synes Mourinho er en passende anledning til å minne Rafael Benitez og Liverpool på at med amerikanske eiere har man brukt noe større beløp foran denne sesongen.

- Dette er den fjerde sesongen med Benitez, og de ønsker å vinne ligaen, konkluderer manageren til Chelsea. - De gjemmer seg ikke. Benitez, spillerne, de snakker alle om å vinne Premier League.

- Jeg vil si at presset nå er større på dem siden de ikke lenger kan si at andre har brukt mer penger. De har selv brukt mye penger og har større ansvar og forventninger.

- Jeg har lest i sommer at Steven Gerrard, Carragher og kanskje til og med Riise sier at dette må bli sesongen hvor de skal vinne.

- Det er bra, slik jeg ser det. Det er positivt og det er hva vi og alle andre ønsker. Forrige sesong var frustrerende for dem, da de ikke vant noe, men det har hele tiden hatt gode spillere og jeg tror de nå vil gjøre det bedre.


Usikkerhet i Heinze-sagaen
En engelsk advokat, Peter Goodman, har kommet med sin kommentar angående krangelen mellom Manchester United og Liverpool angående Gabriel Heinze. Goodman stiller et stort spørsmålstegn ved om Liverpool kan tvinge United til å selge Heinze til dem, selv om han erkjenner at hva som står i brevet som man på Old Trafford har sendt til spilleren er det helt avgjørende punktet.

- Jeg skulle gjerne visst hvordan i all verden Liverpool faktisk kan gjøre at Manchester United må gi opp sine rettigheter i den kontrakten de har med Heinze, sier Goodman.

- Dessverre vet vi ikke hva som står i det nevnte brevet, men Liverpools sjanser til å signere Heinze er nesten helt sikkert avhengig av hva som nøyaktig står der og om det kan betegnes som legalt bindende til å selge til hvilken klubb det skal være for £6M. Nøkkelspørsmålet er om dette faktisk kan erstatte den orginale kontrakten.

- Ut fra hva United sier er ikke dette brevet en bekreftelse på å selge Heinze. Hvis det stemmer, er det vanskelig å se hvordan Liverpool skal lykkes. En mulighet som spilleren ville ha hatt var å kjøpe seg selv ut av kontrakten i helhold til regelverket i FIFA, men han ventet for lenge med å gjøre det.

Liverpool synes imidlertid å ha god tro på at det berømte brevet kan gjøre at man sikrer seg Gabriel Heinze, men de har nå overlatt til advokatene til spillerens agent i å prøve å rydde opp.


Mikel San José til finale
Spania slo Frankrike på straffespark i gårsdagens semifinale i EM for U19. Etter 120 minutter med et rødt og ni gule kort stod det 0-0. Liverpools Mikel San José satte inn det fjerde strake straffesparket for spanjolene, og da deres keeper reddet for andre gang fra franskmennene betyr det at Spania møter Hellas i finale fredag kveld.


Tegninger presenteres kl 12.00
Ifølge Sky Sports vil tegningene for Liverpools nye stadion i Stanley Park i dag legges ut ca kl 12.00.