- Sami blir en Anfield-legende

Carragher mener Hyypiä blir en legende på lik linje med Yeats, Hansen og Hughes. Mentaliteten og profesjonaliteten hans er fremragende, mener Benítez. Landslagspausen kommer gunstig.

På begynnelsen av sesongen ble det ikke forventet at Sami Hyypiä kom til å spille mange kamper for Liverpool denne sesongen. Daniel Agger og Jamie Carragher dannet et solid stopperpar, samtidig som Hyypiäs form var nedadgående. Men en skade på Agger har ført til at Hyypïa har spilt i 15 av 20 kamper hittil. Og han har klart oppgaven utmerket i følge hans manager og midtstopperkollega.
- Sami er en proff av topp klasse, og det er derfor han har kunnet prestere så bra som han har gjort selv i en alder av 34 år, sier Carragher til Tony Barrett i Liverpool Echo.

- Det var en periode da kritikerne så på hans prestasjoner, og muligens holdt på å plage ham en smule, men det er i grunn vanskelig for hver og en å spille bra når laget ikke spiller bra.

- Vi hadde alle en vanskelig tid, men etter uavgjort hjemme mot Tottenham har vi plukket åtte poeng fra de siste fire kampene. Med tanke på at vi i den perioden hadde vanskelige kamper mot Everton og Blackburn borte og Arsenal hjemme, så er ikke det noe dårlig poengantall. Det kunne likevel ha vært bedre.

- De siste ukene har laget begynt å spille bedre. Det har Sami også. I de siste kampene har han trolig vært en av våre beste spillere.

Jamie Carragher mener at Sami Hyypiä kan sammenlignes med andre Liverpool-storheter.
- Jeg har sagt det i årevis. Sami vil gå over i historien på lik linje med Ron Yeats, Alan Hansen og Emlyn Hughes.

- Når man ser på utlendingene som har spilt i dette landet, så er Sami der oppe sammen med Dennis Bergkamp og Gianfranco Zola.

- Ikke mange spillere har kommet til Premier League fra utlandet og spilt for bare én klubb for så lenge som Sami har. Hele tiden har han vært i Liverpool, og man kan sikkert telle hans dårlige kamper på en hånd.

I dag kommer Hyypiä til å spille sin 84. landskamp for Finland, og han vil igjen være involvert når Finland møter Portugal borte på onsdag. De mange reisene og antall kamper han spiller er til bekymring for Rafael Benítez, men manageren tror at Hyypiäs profesjonaliet og menatlitet betyr at han er klar for utfordringene som venter når han returnerer til Anfield.
- Sami er en fantastisk person, en veldig god proff og en veldig god spiller, forteller Benítez

- Da han spilte så mange kamper på rad, var han litt sliten. Det påvirket ham. Vi hadde et par forsvarspillere skadet, så vi kunne ikke bytte ham ut og gi ham hvile slik vi ønsket.

- Han spilte også mange kamper for landslaget, og så kom han tilbake hit og spilte kamper for oss. I en alder av 34 år er det ikke lett, og det var ikke enkelt for ham.

- Da han hadde tre eller fire dager med normal trening uten kamper, var han i bedre form. Det utgjorde forskjellen.

- Hans mentalitet er fremragende. Han er et godt eksempel for unge spillere og hans andre lagkamerater.

Det er ikke bare de unge spillerne som lærer fra ham. Måten Hyypiä har holdt kroppen vedlike på siden han kom fra Willem II i 1999, har gjort en stort inntrykk på Carragher.
- Man lærer alltid noe i fotball. Man prøver å plukke opp ting fra andre spillere man jobber sammen med. Når det gjelder Sami, så er måten han passer på seg selv det som har imponert meg mest.

- Han har aldri veid for mye eller noe slikt. Selv når han var utenfor laget, så slurvet han aldri med formen. Det kan være vanskelig for noen som ikke har vært førstevalg på en stund.

- Det er profesjonaliteten som har tillatt Sami å spille på øverste nivå så lenge. Forhåpentligvis blir han her ennå en stund.

Sami Hyypiä - kamper & mål i Liverpool (1999/2000-2007/08)
Liga: 284/20
FA-cup: 24/1
Liga Cup: 17/2
Europa-cup: 87/7
Charity Shield: 2/0
Klubb-VM: 2/0
TOTALT: 416/30

Rafa glad for landslagspause
Rafael Benítez pleier sjelden å være spesielt glad i landslagspauser. Mange spillere pleier da å være på landslagsoppdrag, og man får forberedt seg dårlig til kommende kamper. Denne gang synes imidlertid Benítez at spilleoppholdet har noe positivt ved seg.
- Det kan være god timing for oss, sier han. Jeg liker ikke å se at mange av spillerne flyr verden rundt, men denne gang gir det våre skadede spillere tid til å bli friske.

- Agger løper og er mye bedre. Benayoun har begynt å arbeide med fysioterapeuten, men trenger tid.

- Xabi er nærmere, men jeg tror ikke han blir klar til neste kamp.

I tillegg jobber Fernando Torres med formen, mens Jermaine Pennant også er på skadelisten.