- Skap magisk atmosfære

Rafael Benitez oppfordrer fans til å gjenskape samme stemning som i semifinaler mot Chelsea. Dirk Kuyt mener at Porto i kveld vil få oppleve det virkelige Liverpool.

Trenerstab, spillere og fans forbereder seg til nok en stor E-cup kveld på Anfield, enn om agendaene kan være noe forskjellig. Liverpool bør helst vinne for å holde drømmen om avansement i Champions League levende, mens fansen vil markere en massiv støtte til Rafael Benitez. Manageren er imidlertid mer opptatt av at supporterne kan skape en magisk atmosfære, som vil løfte laget til den seieren man behøver.

- Dette dreier seg om klubben og fansen, sier Rafa til Liverpool Echo.

- Vi ønsker å høre det samme lydnivået som vi hadde i semifinalen mot Chelsea i 2005 og forrige sesongen, da det var fantastisk.

- Det er alltid lettere for spillerne når vi spiller på Anfield, siden de kun behøver å løpe ut på gressmatta og lyden fra supporterne er nok til at de blir motivert.

- Jeg er sikker på at spillerne vil spille på sitt maksimumsnivå, siden de har supporterne bak seg. Du kan ikke gjøre noe annet.

- I Porto startet vi virkelig dårlig, men vi greide likevel å få et poeng. Det var et godt resultat, ikke minst siden vi spilte en del av kampen med ti mann. Nå som vi skal spille på Anfield må vi sørge for ikke å gjøre feil, siden de har kvaliteter i sitt lag.

Hvem som skal spille på topp for Liverpool er alltid et nokså åpent spørsmål. Det er få som ikke tror at Fernando Torres er en av dem, mens Dirk Kuyt scoret som spanjolens partner sist lørdag mot Newcastle.  Kuyt innrømmer at det var viktig for ham å få en scoring etter en periode med måltørke og manglende selvtillit, men at han ikke er uvant med press. Nå er han klar for kampen mot Porto, og han forventer at en vil se Liverpool fra sin beste side.

- Vi må nå ta med oss den selvtilliten vi fikk etter kampen mot Besiktas og spill i Premier League, sier Kuyt til Liverpool Echo. - Hvis vi gjør det er jeg sikker på at det går greit siden vi har mer kvalitet og bedre spillere enn hva vi fikk vist mot Porto tidligere i sesongen.

- Jeg tror de vil få se det virkelige Liverpool i kveld.

- Det var ikke noe hyggelig for meg, sier nederlenderen på spørsmål om at han følte kritikken etter at han misset en rekke sjanser i kampen mot Blackburn nylig. - Jeg er imidlertid vant til press ved å spille på topp for en stor klubb, da det også var slik i Feyenoord.

- Hvis du spiller i angrep for en toppklubb, og du misser sjanser, da vil du få kritikk. Slik er det bare.

- Det som var vanskelig for meg var at jeg ikke fikk spilt i de to neste kampene etter Blackburn, slik at jeg ikke kunne få den kampen ut av systemet. Derfor var det fint å score mot Newcastle, selv om jeg hadde litt flaks i og med at ballen gikk i mål via mitt kne.

- Jeg har fått støtte fra manageren og Steven Gerrard har også gått med rosende ord om meg. Det gir meg et stort løft.

- I fotball er alt mulig og jeg har aldri sluttet å tro, heller ikke i Champions League. Vi har ikke gjort det lett for oss selv, men vi begynner nå å vise vår beste form. Vi er klare for Porto, vi har kvaliteten til å slå dem, og jeg er sikker på at vi skal greie å komme oss videre.