- Supporterne blir viktige

Vladimir Smicer krysser fingrene for gamle lagkamerater på onsdag, og uttaler at fansen vil spille en nøkkelrolle. Maldini frykter Gerrard og Crouch. Flere får nå finalebillett.

En av heltene fra Istanbul, Vladimir Smicer, tror at Liverpools supportere igjen kan spille en nøkkelrolle når de røde møter AC Milan på Olympiastadion i Aten kommende onsdag.

- Liverpools supportere er fantastiske. De er nøkkelen i Aten. Da vi lå under 3-0 i Istanbul var de bare helt utrolige, og løftet laget noe vanvittig. Man vet at Liverpool-fansen vil støtte spillerne, sier 33-åringen til Liverpool Daily Post.

- Spillerne vet at de må gi noe tilbake til supporterne. De vil lage en voldsom atmosfære i Aten, det er sikkert. De vil gjøre finalen til en minneverdig stund, legger han til.

- Selv er jeg bare glad for at jeg har vært Liverpool-spiller. Jeg hadde seks flotte år i klubben, og er stolt over det, sier Bordeaux-spilleren.

Smicer håper imidlertid at Liverpool unngår å gi Milan føringen denne gangen.

- Det er best å ikke gi Milan en stor ledelse denne gangen. Mirakelet fra Istanbul kommer trolig aldri til å bli repetert. Jeg skjønner fortsatt ikke hvordan vi vant den kampen. Jeg håper Liverpool tar ledelsen denne gangen. De må også stoppe Kaka og Gattuso.

- Jeg skulle ønske jeg kunne dra til Aten selv, men vi har en kamp helgen etterpå som vi må forberede oss til. Dersom vi er garantert andreplass i ligaen før det, vil jeg spørre om å få fri til å dra til Aten. Men har vi noe å spille for må jeg nok stå over finalen. Men neste år vil jeg dra på finalen om Liverpool er der igjen, avslutter Smicer.

Maldini frykter Crouch og Gerrard
Milan-veteran Paolo Maldini mener Peter Crouch og Steven Gerrard er de spillerne som må nøytraliseres om AC Milan skal kunne vinne den gjeveste Europacupen for sjuende gang.

- Mange anser finalen mot Liverpool som et revansjeoppgjør, men vi har ikke noe personlig mot dem. Vi må bare se på dem som enhver annen motstander og konsentrere oss om oss selv. Så må vi bare akseptere utfallet av kampen, uansett hva det blir. Jeg tror vi må være på vakt overfor Gerrard og Crouch. Gerrard fordi han har evnen til å komme i gode posisjoner og Crouch på grunn av hans høyde. Men andre spillere kan også være farlige. Dette er to lag med vinnertradisjoner, siteres Maldini av Liverpool Daily Post.

Nervøs av å se sønnen spille
Jose Reinas far, Miguel, sier til uefa.com at han aldri er mer nervøs enn når han ser sønnen spille fotball.

- Jeg var aldri så nervøs når jeg spilte fotball selv, som jeg er nå når jeg ser Pepe spille.

Under semifinalen mot Chelsea slappet ikke Reina senior av før det ble straffespark-konkurranse. Men da ble han sikker på at de røde ville vinne.

- Jeg tror på Pepe, og når det blir straffespark-konkurranse er jeg sikker på at han klarer brasene.

- Det er flere årsaker til at han er så god til å redde straffespark. Han ser mye fotball og legger merke til hvordan ulike spillere velger å sette ballen. Det ligger hard jobbing bak. Da Pepe var seks år gammel ønsket han å spille spiss, men jeg fortalte ham at han hadde større talent som keeper. Jeg trente ham fra da av, forteller pappa Reina.

Ny ballot
Liverpool-supportere med seks kamper på sine fancards har fortsatt en liten mulighet til å få billett gjennom klubben. Liverpool Daily Post forteller at billettkontoret nå har foretatt en ny trekning, etter at et lite antall billetter ikke har blitt gjort krav på. Billettkontoret er nå i ferd med å ringe rundt til de heldige, og denne ringerunden vil bli gjort i løpet av dagen i dag. Det er ikke sagt noe om hvor mange billetter dette gjelder.

- En drøm som går i oppfyllelse
Jermaine Pennant sier til liverpoolfc.tv i dag at det vil være en drøm som går i oppfyllelse om han får spille i onsdagens Champions League-finale.

- Det vil være veldig mye som står på spill, og stemningen vil være fantastisk. Det er utrolig å få være med på dette i min første sesong i Liverpool. Jeg er veldig stolt over det vi har oppnådd, sier høyrevingen.

- Spillerne har ikke begynt å bli nervøse ennå, men det vil nok endre seg når vi kommer nærmere kampen. Alle vil nok få sommerfugler i magen, men alle vil også være ute etter å bevise noe på trening og imponere manageren. Stemningen i troppen er meget god, beretter han.

Pennant kan komme til å bli markert av Paolo Maldini om han får spille, uten at det bekymrer ham nevneverdig.

- Det vil bare bli stort. Jeg elsker å spille mot gode spillere. Han er en legende, og dersom jeg møter ham vil det bli en god test som jeg ser frem til.