- Vekket minner om Hillsborough

Bildene om Manchester United supportere som ble presset mot gjerdene i Lille vekker vonde minner på Merseyside. Voronin spiller mot Blackburn.

Stygge scener i Frankrike
I tirsdagens kamp mot Lille kunne en se tilreisende fans fra Manchester United ble presset mot et stort gjerde i Lille, og med politifolk som misforstod situasjonen hvor tilskuere prøvde å komme seg vekk fra en overbefolket tribune.

Dramaet startet da hjemmesupportere ble henvist mot en allerede full tribuneseksjon med bortefans.  Da supportere av Lille presset på ble de lengst fremme presset mot et høyt stålgjerde, samtidig som politiet skapte ytterligere panikk ved å sende tåregass og pepperspray inn i folkemassene.  Supportere ble løftet i været og over gjerdet, og det hele vekket tidligere mareritt fra Hillsborough.

- Det var så skremmende, forteller Jenni Hicks som mistet sine to døtre på Hillsborough.  – Dette skulle aldri ha skjedd.

- Jeg orket ikke å se på da det bare brakte tilbake forferdelige minner.  Det var akkurat som Hillsborough.  I begge tilfeller ble fansen behandlet som pøbler av politiet og vaktmannskaper, som feilvurderte situasjonen da folk prøvde å unnslippe det hele ved å komme ut på banen.

- Ståplasser har ikke sin rett på fotballarenaer og alle steder hvor fans kan bli fanget bak et gjerde er veldig farlig.  Jeg kan ikke forstå hvordan UEFA kan tillate kamper på slike stadioner.

En annen rød som også var på Hillsborough, Brian Farrell, sier det slik:  - Vi har hatt vår tragedie og man har lært noe i Storbritannia, men Europa ligger 20 år etter når det gjelder sikkerhet.

- Hillsborough skulle ha gjort en slutt på det og det er skremmende at dette kan skje 18 år etterpå.  Dette var nøyaktig hva som skjedde i 1989.


Voronin på DSF
Andriy Voronin skal ha blitt enig om en 4-årig kontrakt med Liverpool, fra han blir Bosman-spiller til sommeren, selv om dette ikke er offisielt bekreftet.

Ukraineren er ventet å spille for Bayer Leverkusen mot Blackburn i UEFA-Cupen i kveld.  De som har lyst til å se nærmere på den langhårede angrepspilleren kan gjøre det på den tyske sportskanalen DSF.  Avspark på Ewood Park er kl 19.05.