- Ventetiden er et mareritt

Steven Gerrard skulle helst sett at Champions League-finalen ble spilt i dag. Liverpool-fans får støtte fra supporterorganisasjon. Ingen playoff-finale for Danny Guthrie.

Steven Gerrard sier til liverpoolfc.tv i dag at han ikke forventet å spille i en ny Champions League-finale så snart etter Istanbul. Scouseren har muligheten til å løfte Champions Leauge-trofeet for andre gang på tre sesonger kommende onsdag.

- Det er en fantastisk prestasjon å komme til finalen to ganger i løpet av tre sesonger, og manageren skal ha kreditt for den troppen han har bygd. Laget og troppen passer bra for spill i Europa for øyeblikket, sier Gerrard.

- Vi er bedre forberedt på finalen denne gangen, og vi har mange spillere som var med for to år siden. Dermed har vi mer erfaring. Manageren har også hentet inn mange gode spillere siden den gang, så jeg tror startelleveren vår i Aten er sterkere enn den som startet i Istanbul. Men det samme gjelder antagelig også for AC Milan. De virker å ha et virkelig sterkt lag. Dette blir en helt annerledes kamp enn sist vi møttes, legger han til.

- Som spiller ønsker du å vinne så mange trofeer som mulig, og Champions League er det største du kan vinne. Kvelden i Istanbul var den beste i mitt fotballiv, og nå ønsker jeg å kopiere dette i Aten. Om vi vinner en kjedelig kamp 1-0 eller om vi vinner en spennende finale betyr ingenting, så lenge vi vinner. Jeg tror begge lags forsvar vil ha lært av det som skjedde i Istanbul, og ikke være så gavmilde denne gangen. De små detaljene kan avgjøre. Kanskje en dødballsituasjon?

- Vi vet at Milan ønsker revansje for det som skjedde i 2005, men vi er klare for kampen. Vi vil se mange videoer og bruke mye tid på treningsfeltet frem mot kampen, for å være sikre på at vi er optimalt forberedt. Vi har en sulten spillergruppe som ønsker å vinne denne kampen minst like mye som Milan-spilllerne. Det blir en spennende kamp, lover Liverpool-kapteinen.

- Jeg reagerer ikke så mye på uttalelsene til Milan-spillerne før kampen. Foran store kamper vil det alltid bli sagt ting i media. Men vi konsentrerer oss kun om å gjøre de rette forberedelsene nå. Vi vil jobbe med alt mulig, forsvar, angrep, dødballsituasjoner og straffespark. Vi vil være godt forberedt den 23.mai, også for en eventuell straffespark-konkurranse.

Gerrard forteller ellers at han føler med de mange som står uten billett til finalen, men han tror likevel at støtten fra tribunene vil bli formidabel fra den røde horde.

- Liverpool-supporterne vil uansett overdøve Milan-fansen, for vi har de beste supporterne i verden, sier han.

Liverpool-kapteinen trekker ellers frem Kaka som Milans farligste spiller. En spiller som Liverpool må vise stor respekt for.

- Vi lærte mye av finalen i 2005, og vi satser på å holde tett bakover tidlig i kampen denne gangen og prøve å score det første målet. Det er fortsatt lenge til kampen, men jeg skulle ønske den var i dag eller i morgen. Ventetiden er et mareritt.

Liverpool-supporterne får støtte
Fotballfans over hele England og Wales gir nå sin støtte til Liverpools supportere i billettskandalen som gjør at mange røde ikke får overvære Champions League-finalen i Aten om en uke.

- Kvoten som finalelagene får av UEFA er skandaløst lav. 17 000 billetter til så store klubber som Liverpool og Milan er en vits. Enhver ekte supporter vet at tusenvis av billetter vil sirkulere på svartebørsen i Aten. I Paris i fjor betalte Arsenal- og Barcelona-supportere beløp i størrelsesorden 3000 euro for å komme inn på kampen. Hver enkelt av disse billettene ble utstedt til folk som var mer interessert i å tjene penger på dem enn å gå på kampen, uttaler Arsenal-supporteren Steven Powell i Football Supporters’ Federation.

- Det virker også som Liverpool FC har noen spørsmål å besvare når det gjelder hvordan de har fordelt den latterlig lave billettkvoten. Vi har hørt rykter om at bare 6000 billetter gikk til trekningen blant lojale supportere. I tillegg fikk fire tusen supportere billetter fordi de hadde vært på 7 kamper eller mer. Det blir 10 000 totalt. Er dette riktig når Liverpool fikk tildelt 17 000 billetter?

- Styret og ledelsen i Liverpool må fortelle hvor billettene har tatt veien til sine supportere. Det vil være tusenvis at Liverpool-fans i Aten som vil støvsuge svartebørsmarkedet. Billetter som skulle gått til dem i utgangspunktet.

- FSF appellerer til alle Liverpool-supportere som må kjøpe billett på svartebørsen om å ta kontakt med FSF etter kampen. Vi ønsker detaljene på billetten, enten i form av en fotokopi eller en gjenpart. Da vil vi kunne vise UEFA at de forer svartebørsmarkedet med sine billetter, uttaler Powell.

FSF vil arrangere en "fotballfan-ambassade" i Aten, der de blant annet distribuerer en gratis fanzine. De operetter også en egen hjelpetelefon for Liverpool-supportere som reiser til Hellas.

Intet opprykk for Guthrie
Liverpools utlånte midtbanespiller Danny Guthrie ble byttet ut etter 83 minutter da Southampton i går vant 3-2 borte mot Derby etter en scoring ett minutt før slutt i playoff-semifinalen på Pride Park. Dermed stod det 4-4 sammenlagt etter 90 minutter. Etter to målløse ekstraomganger vant Derby 4-3 på straffespark-konkurranse og er klare for playoff-finalen på Wembley. Dermed blir det ikke noe gjensyn med Southampton i Premier League neste sesong.