- Vi er best i Europa

Jermaine Pennant slår på stortromma før møtene med Barcelona. Langtidsskadde Luis Garcia går glipp av kampene mot sin forrige klubb.

Jermaine Pennant er offensiv i tankegangen før kampene mot Barcelona. I dag erklærer han at ingen lag i Europa er bedre enn Liverpool når de røde har dagen. Vingen tror at det er mulig å reise hjem fra Nou Camp med et viktig bortemål i bagasjen.

- Vi må sørge for å gi oss selv en god plattform i bortekampen. Vi må tette igjen bakover og prøve å få med oss et bortemål. Klarer vi det, vil vi få troen på at vi kan nå kvartfinalen. Vi vet at det ikke finnes noe bedre lag i Europa enn oss når vi har dagen, men vi må bevise det på banen, sier flankespilleren til LFC Magazine.

- Vi tror vi kan slå hvem som helst over to kamper, og det inkluderer Barcelona. Kommer vi helskinnet gjennom disse to kampene, vil det være et av høydepunktene i karrieren min, og det tror jeg også det vil være for de andre spillerne. Selv for de som spilte i Istanbul, legger han til.

- Kampene mot Barcelona blir fantastiske å spille i, og nå har alle begynt å se frem mot disse oppgjørene. Selv føler jeg at jeg har gjort store fremskritt denne sesongen. Jeg var en Birmingham-spiller som kjempet mot nedrykk i fjor, og da virket spill i Champions League å være langt unna. Dersom noen hadde fortalt meg i mai i fjor at jeg ville få muligheten til å spille mot Ronaldinho, Deco og Puyol denne sesongen, så hadde jeg ikke trodd på dem.

- Jeg ønsker så inderlig å få spilletid i disse to kampene. Jeg føler at selvtilliten er på topp nå, og jeg har blitt mer samspilt med spillerne rundt meg og har lært mye om deres spill. Jeg er en bedre spiller nå enn jeg var ved starten av sesongen.

Garcia får ikke møte gamleklubben
Tidligere Barcelona-spiller Luis Garcia får, grunnet sin alvorlige kneskade, ikke muligheten til å spille mot gameklubben i neste uke. I dag forteller spanjolen om reaksjonene på Melwood da det ble klart at man skulle spille mot nettopp Barca i 1/8-finalen i Champions League.

- Vi fant ut at vi hadde trukket Barcelona da vi kom inn etter treningen, og det var en opplevelse å se reaksjonen til Steven Gerrard og Jamie Carragher da dette ble kjent. Det var ikke tvil om at disse ville de slå, forteller Garcia til UEFA Champions Magazine.

- Jeg tror ikke Barcelona-spillerne skjønner hva Anfield i den andre kampen kan gjøre mot dem. Nøkkelen er å ikke la dem få tid med ballen. Vi får satse på å gjøre som vi gjorde mot Juventus, og Chelsea, og i andreomgangen mot Milan.

Spanjolen forklarer også hvorfor han synes å gjøre det bedre for Liverpool i Europa enn i ligaen.

- Presset og den fysiske delen av spillet gjør livet vanskelig for en spiller som meg i ligaen, men når engelske klubber reiser utenlands blir dette deres fallgruve, ettersom de spiller på samme måte der, og gir bort store rom som europeiske spillere er gode til å utnytte.