- Vi er ikke i semifinalen ennå

Benitez vil fokusere på returen mot PSV før han begynner å tenke på en eventuell semifinale. Koeman har kastet inn håndkledet. Kuyt pådro seg gult kort med vilje.

Rafael Benitez nekter å begynne og tenke på semifinalene i Champions League etter gårsdagens utklassing av PSV i Eindhoven. 3-0 på bortebane i en kvartfinale i Champions League er et resultat det blir lagt merke til i fotball-Europa, men manageren poengterer at man slett ikke er videre ennå, selv om Ronald Koemans lag nå må utføre et lite mirakel på Anfield om de skal beseire Liverpool over to kamper.

- Vi er nær en semifinale, og i en god posisjon, men vi må være forsiktige. Du vet aldri i fotball. Den andre kampen skal spilles, og vi får se hva som skjer, uttaler Benitez til Sky Sports.

- Vi må huske Istanbul, hvor vi kom tilbake etter å ha ligget under 3-0. Det er ikke rom slinger i valsen nå. Vi må ta returen seriøst, og spille en skikkelig kamp. Dersom vi klarer å stagge dem de første 45 minuttene, kan vi kanskje begynne å tenke på semifinalen.

- Jeg synes laget er i god form for øyeblikket, både på borte- og hjemmebane. Vi prøver å gjøre vårt beste og score mål, og i dag slapp vi heller ikke inn noen, hvilket var perfekt.

- Det var ganske tydelig at PSV var hemmet av at de manglet sentrale spillere på grunn av skader. Vi har også noen spillere på skadelista, men vi var godt organiserte og hadde en klar slagplan. Det ble nøkkelen.

- Vi visste PSV hadde skadeproblemer på forhånd, men vi måtte likevel gjøre jobben. Vi  måtte utnytte deres feil, og det var akkurat hva vi gjorde. Nå må vi gå til den andre kampen som en helt normal kamp.

- Returen på Anfield vil bli annerledes, og det er åpenbart at vi må spille bra i den også.

Steven Gerrard passerte i går kveld Ian Rush som klubbens toppscorer i den gjeveste Europacupen med sitt 15. mål i Champions League. Manageren var imidlertid mer opptatt av lagets prestasjon som helhet.

- Det var virkelig bra å gjøre tre mål, og det er også viktig at tre forskjellige spillere gjør målene. Vi kjenner Gerrards kvaliteter, og han utgjør en forskjell når han scorer mål og spiller som i dag. Vi vet han er virkelig god. For han er det viktig å ha tatt denne rekorden, men det er enda viktigere for laget at han scorer.

- Det er faktisk litt flaut for å være ærlig, uttaler Gerrard selv om å slå Rush sin scoringsrekord.

- Rush var en spiller jeg så opp til som guttunge, og jeg drømte aldri om å kunne slå noen av hans rekorder. Jeg tror heller ikke at jeg vil slå flere. Jeg er beæret, men det er ikke viktig for meg. Forhåpentligvis kan vi vinne turneringen nå, sier kapteinen.

- Vi kan ikke tenke på om vi skal møte Chelsea eller Valencia i en eventuell semifinale ennå. Vi spilte godt i denne kampen. Bakover var vi solide og vanskelige å bryte ned. Så snart vi fikk den første scoringen visste vi hva vi skulle gjøre, og det gjorde vi bra.

- Manageren vet at jeg liker å gå inn i midten og fremover på banen når jeg spiller på høyreflanken også. Han har gitt meg frihet til det, så lenge jeg er med tilbake når vi må forsvare oss, avslutter Gerrard.

Resignert Koeman
 - Dette var et smertelig resultat, og skaden til Farfan gjorde ikke situasjonen bedre. Han må ha en scan for å se hvor ille det er. Før Liverpools første mål spilte vi bra. Vi var godt organiserte. Men det var et fantastisk mål av Steven Gerrard. Vi klarte ikke å stenge rommet for Steve Finnan, så han fikk fritt leide til å legge inn. Etter scoringen til John Arne Riise var kampen over. Liverpool er noen nummer for store for oss for øyeblikket. Det er ikke realistisk å tro at vi kan snu dette i returkampen på Anfield. Liverpool var virkelig sterke, og er i god form. De har en skadefri stall og en god innbytterbenk. Vi gjorde noen feil og var ikke godt nok organiserte ved scoringene. Men jeg bebreider ikke spillerne. Vi nådde kvartfinalen, og det er ikke dårlig, kommenterer PSV-trener Ronald Koeman.

- Vi benyttet den samme taktikken som mot Arsenal, men vi har en del skader nå og led under det. Vi savnet en del sentrale spillere, og Liverpool var rett og slett for gode for oss.

- Om jeg sier til mine spillere at vi fortsatt har en sjanse til å gå videre, vil de si at jeg ikke har føttene plantet på jorda. Dette resultatet gir oss ingen sjanse i Liverpool i neste uke, la han til.

Kuyt fikk gult med vilje
Dirk Kuyt stod med to gule kort før gårsdagens kamp, og et tredje ville medføre suspensjon i returen mot PSV på Anfield. På overtid i Eindhoven var det tydelig at nederlenderen innså at han hadde en mulighet til å unngå å måtte stå over en eventuell semifinale. Først unngikk han gult kort for en felling, men deretter stilte han seg med vilje for nær ballen på et frispark og fikk det gule kortet han var ute etter.

- Det kan vise seg å være positivt at Kuyt fikk gult kort i denne kampen, var alt Benitez ville si om situasjonen.

- Om jeg pådro meg gult kort med vilje? Vel, av og til må du være smart. Men først må vi vinne neste uke, før vi kan si om det var smart eller ei, kommenterte Kuyt selv da han ble konfrontert med situasjonen.