- Vi har lært av tidligere tap

I løpet av de tre siste årene har Liverpool tapt to returkamper i CL-kvaliken på hjemmebane. Pennant fornøyd med sesongstarten. Baptista linkes, mens Sociedad vurderer Kewell-bud.

Liverpool har aldri overbevist i 3.kvalifiserende runde til Champions League, og har hanglet seg videre til gruppespillet hver gang. Spesielt har de røde underprestert hjemme på Anfield. To ganger i løpet av de tre siste årene har Liverpool gått videre til gruppespillet selv om man har tapt returkampen på hjemmebane, fordi man har hatt to mål å gå på fra bortekampen. Nå håper Rafael Benitez at man har lært leksen fra møtene med Grazer AK og CSKA Sofia før kveldens møte med Toulouse. I kveld har man nemlig ikke to mål å gå på.

- Vi må være forsiktige i kveld, men situasjonen er noe annerledes enn ved tidligere kvalifiseringskamper. I de kampene hadde vi en ledelse på to mål fra bortekampen, og spillerne var trolig litt mer avslappet av den grunn. Nå leder vi med bare ett mål, og må være skikkelig fokuserte. Jeg tror denne erfaringen fra tidligere år vil hjelpe oss, sier Rafael Beniez til Liverpool Daily Post.

- Jeg kan ta med 18 spillerne i troppen, så brorparten av de spillerne som ikke var involvert i Sunderland-kampen vil være med i troppen, avslører Benitez.

Det betyr antagelig at spillere som Yossi Benayoun, Dirk Kuyt, John Arne Riise, Peter Crouch og Javier Mascherano vil starte kveldens kamp. I Jamie Carraghers skadefravær kan det også bli plass i troppen til en kar som Jack Hobbs i de kommende kampene, nå som Gabriel Paletta er solgt. Men Hobbs vil ikke være aktuell for spill mot Toulouse i kveld, da han ikke er påmeldt til kvalifiseringskampene.

- Vi vurderer situasjonen. Vi var sikre på at Heinze ville komme til klubben, men nå må vi analysere situasjonen. Skadene som oppstod i helgen har gitt oss mer å tenke på. Vi har spillere blant reservene som vi kan benytte i en kamp eller to, som for eksempel Hobbs. Det er en mulighet, bekrefter manageren til Liverpool Daily Post.

- Vi har også mulighet til å hente inn en ny forsvarer før transfervinduet stenger, om vi behøver det. Jeg tror vi vil rekke det. Normalt sier 80% av spillerne ja til en toppklubb, så vi har fortsatt tid.

Da Benitez ble spurt om Manchester Uniteds bebudede etterforskning av Liverpool i Heinze-saken i går, var han ikke videre lysten på å gå til videre ordkrig mot Alex Ferguson. United har som kjent beskyldt Liverpool for å ta ulovlig kontakt med Heinze. Noe som United selv faktisk har blitt beskyldt for hele 14 ganger av andre klubber siden 1998.

- Jeg bekymrer meg kun for Toulouse nå. Alex Ferguson har jobbet i England i 21 år, og har mer rutine en meg, i alt, var Rafas sarkastiske kommentar.

Pennant fornøyd med sesongstarten
En som trolig må starte på benken mot Toulouse i kveld er Jermaine Pennant. Han har spilt i samtlige ligakamper nå i august, men har ikke vært involvert i Champions Leauge. Høyrevingen er uansett fornøyd med sin egen start på sesongen.

- Jeg har startet sesongen akkurat slik jeg hadde håpet på. Nå må jeg prøve å beholde den gode formen i hver ligakamp fremover. Når laget spiller godt, er det også lettere for meg å få vist hva jeg duger til, sier Pennant til Liverpool Echo i dag.

- Jeg spilte min første sesong for klubben i fjor, og jeg forventet ikke å være førstevalg umiddelbart. Spesielt når Stevie ble brukt så mye på høyresiden. Jeg er sikkert på at manageren vurderte meg gjennom hele sesongen, for å studere mine holdninger og om jeg kunne håndtere å spille for Liverpool.

- Når jeg fikk starte i Champions League-finalen følte jeg at jeg hadde overbevist manageren om at han hadde gjort rett i å kjøpe meg. Nå spiller jeg fast i ligaen, og vet jeg må fortsette å gjøre det bra fordi jeg har sterk konkurranse om plassen fra Yossi Benayoun. Rafa ønsker at alle skal kjempe om retten til å spille i hver kamp, og det er hva jeg akter å gjøre.

- Det andre målet mot Sunderland er den type fotball vi har jobbet med, og prøver å utvikle. Slik kontringsfotball er veldig viktig i Premier League, og kan utgjøre en stor forskjell. Vi blir bedre for hver uke, og vi skal fortsette å jobbe og trene.

- I fjor var dette et svakt punkt for oss, og jeg mener manglende kontringsevne bidro til de svake resultatene på bortebane. Nå håper jeg at vi kan gjøre opp for dette. Vi kunne ha gjort flere kontringsmål på lørdag, men alt handler om de tre poengene og ikke hvor mange mål du gjør. Men det er viktig å ta vare på sjansene du får.

- Når en spiller som Steven var ute på lørdag, visste vi andre at vi måtte ta ansvar, og spillet vi leverte var veldig oppmuntrende. Det var bra å holde nullen, spesielt når vi manglet nøkkelspillere. Dette viser at vi ikke bare har et godt lag, men også en god tropp. Dersom noen hadde sagt til meg før sesongen at vi ville ta 10 av de første 12 poengene, ville jeg ha vært fornøyd med det. Nå må vi bare fortsette på samme måte.

- Fortsetter jeg å spille som nå, håper jeg også å få slippe til for England. Men Liverpool kommer i første rekke for meg. Dersom jeg får representere England blir det en bonus, og alle vet at jeg ville likt å spille for dem. Jeg er 24 år nå, så jeg håper den dagen vil komme om ikke så alt for lenge. Men inntil videre vil jeg fortsette å jobbe hardt og fokusere på mitt spill for Liverpool, avslutter Pennant.

Baptista linkes
Den spanske avisen Marca påstår at Liverpool er villige til å betale 20 millioner euro (£13.5M) for Real Madrids angriper Julio Baptista. Den tidligere Arsenal-spilleren skal være ute i kulden i Madrid, og Real skal være villige til å selge ham fordi de ønsker å finansiere et kjøp av Daniel Alves.

Sociedad ute etter Kewell?
Tabloidavisen Mirror melder at Chris Coleman i Real Sociedad vurderer et bud på £2M for Liverpools skadeforfulgte venstreving Harry Kewell før transferdeadline. Kewell har bare ett år igjen av sin kontrakt med Liverpool.