- Vi kan ta tittelen

Dirk Kuyt tror Liverpool kan gå hele veien i kappløpet om ligatittelen. Jose Reina om kampen for avansement i Champions League.

Først var Kuyt i vinden i Liverpool Echo. Like etter dukket han opp på lfc.tv med et større intervju. Her forteller han blant annet om straffesparkene mot Everton.

- Det er alltid hyggelig å vinne derbyer. Alle vet hva som skjedde i fjor, og det ønsket vi å endre på denne gangen.

- Jeg var på listen over straffetakere sammen med Andriy Voronin og vi bestemte mellom oss at jeg skulle ta dem. Jeg hadde selvtilliten på plass og følte meg sterk. Dette fortalte jeg til Andriy og han sa: 'Ok, du kan ta de.'

- Det er alltid press når man skal ta straffer, spesielt i viktige kamper som dette. Spesielt den andre straffen var merkelig og vanskelig. Jeg visste keeperen ville tenke på hvilken side jeg ville sette ballen på det andre straffesparket. Den første var bra, så jeg prøvde å gjenta den, selv om jeg syns den kunne vært bedre i ettertid. Det var en lettelse å se den gå inn.

Det var Dirk Kuyts to første mål i ligaen, noe nederlenderen var godt fornøyd med. Han skulle gjerne fortsatt med å ta straffesparkene, men innser at han ikke kan si fus i alt i selskapet han er en del av.

- Vi har mange som kan ta gode straffespark, så som Xabi og Stevie, så andre vil ta straffespark også. Jeg ville jo fortsatt, men det viktige er å score, og hvis du alltid bruker samme straffetaker så blir det lettere for keeperne.

Den blå leiren var ekstra bitre for anledningen etter at Kuyt fikk gult i en takling på Phil Neville. Kuyt mener på sin side at det ikke var spesielt stygt.

- Når jeg så det på TV så visste jeg at det ikke var en bra takling. Da jeg var i lufta var det for sent, men jeg hadde aldri ment å røre ham, det kunne man se på TV. Det ser ikke så bra ut, men jeg ønsket ikke å røre ham. Det kunne jeg ha gjort om jeg hadde hatt lyst.

Om Kuyt beklaget til lillebror Neville etter kampen? Ikke akkurat...

- Jeg var for opptatt med å feire!

Reina: - Vi må kjempe for å bli i med videre i CL
- Neste kamp mot Besiktas må vi vinne. Vi trenger de tre poengene fordi Besiktas ligger foran oss, selv i kappløpet til UEFA-Cupen.

- Vi er fremdeles med og vi har en sjanse. Vi vet vi må vinne alle tre kampene, men den neste er viktigst. Så får vi gå videre og kjempe for avansement. Det vil bli hardt, tøft og vanskelig og vi vet det. Jeg liker ikke å tenke på å ryke ut. Vi må være positive.

- Jeg vet ikke hva vi har gjort feil. Det er en vanskelig gruppe og å spille mot Besiktas og vinne er vanskelig. Vi prøvde og vi spilte godt, men vi kom til kort til slutt. Vi var uheldige foran mål, hva mer kan du gjøre? Vi har sluppet inn to mål av fire skudd, mens selv omsatte vi en av ti sjanser til mål. Hva kan jeg si?

- Om vi skal gå videre må vi først slå Besiktas, så enkelt er det.