- Vi må bli mer effektive

Dirk Kuyt erkjenner at man må bli mer kliniske foran motstanderens mål. Reservelaget møter Colchester i dag, og Gary Ablett letter etter ny stjerne. Mikel San José ble europamester.

- Skuffende å ikke score
Dirk Kuyt var en av Liverpools beste spillere da de røde spilte 0-0 mot Portsmouth i går, men nederlenderen vil nok likevel huskes for at han brente de fleste av lagets sjanser. Den sympatiske 27-åringen innrømmer da også at man må begynne å utnytte mulighetene i større grad.

- Jeg synes vi vist en del kvalitet og skapte mange sjanser, oppsummerer Kuyt til Liverpool Echo.

- Det eneste som var skuffende var at vi ikke scoret på noen av dem. Det er hva vi må jobbe med. Det vil vi imidlertid gjøre og forhåpentligvis vil det løsne. Jeg synes du kan se at både Torres og Babel har mange kvaliteter. Begge er veldig hurtig og begge har en stor fremtid her.

- Ryan kan både spille fremme og ute på kantene slik at det er mange muligheter for ham, og Fernando er kanskje enkelt en klassespiss.

- Forventningene til Liverpool er alltid veldig høye, og jeg vet hvordan det er å komme hit som en nye spiller. Alle studerer deg, men vi har bare spilt kamper i et par uker. Laget er imidlertid veldig sterkt og vi er en sammensveiset tropp.

- På treningsleire som dette lærer du folk bedre å kjenne og det hjelper virkelig.

- Jeg synes vi jobbet bra som et lag og vi vil bare bli bedre framover. Det var bare den andre kampen med Fernando og Ryan, men du kan se hva de vil bidra med. Det eneste er at vi må sette sjansene, men jeg er sikker på at det kommer. Kanskje er det på plass om to uker.


Colchester v Liverpool XI
Liverpools reservelag spiller i dag kl 16.00 mot Colchester. Gary Ablett tar med seg sitt mannskap til Layer Road og får en tøff test mot laget fra Championship. I programmet til Colchester legger ikke Ablett skjul på at man jobber hardt med endelig å finne en stjernespiller i kjølvannet av Steven Gerrard.

- Vi pleide å få fram egenproduserte spillere regelmessig til førstelaget, men du kan trolig si at Steven Gerrard er den siste som har kommet igjennom nåløyet, bekrefter Ablett. - Det er derfor på tide at vi får fram et talent til.

- Det er imidlertid en tøff oppgave for disse guttene å bryte igjennom. Vi har sagt til dem at det er en prestasjon å komme blant de 22 som blir involvert foran en kamp, for ikke å snakke om de som blir med i selve troppen til kampen.

- Hvis du kommer inn i garderoben til førstelaget, da har du oppnådd noe. Disse unge guttene må nå forstå at det ikke betyr noe å spille for reservene, og du vil aldri bli husket dersom du ikke greier å komme på førstelaget.


Gull til San José
Mitdstopperen Mikel San José spilte hele kampen da Spania slo Hellas med 1-0 i finalen av EM for U19 lag. San José er 18 år og kom til Liverpool fra Athletic Bilbao foran denne sesongen.