- Vi må innfri

Steven Gerrard sier at det er på tide at England innfrir publikums forventninger, før kampene mot Israel og Andorra. Finnan klar for møtet med Bellamy.

Steven Gerrard mener det er på tide at England leverer varene foran EM-kvalifiseringskampene mot Israel og miniputtnasjonen Andorra. Seier i Tel Aviv i morgen og i Barcelona kommende onsdag er minimum av hva et kresent engelsk publikum krever.

- Vi er i en resultatorientert bransje. Dersom du ikke spiller bra og oppnår de resultatene som kreves, må du regne med å få kritikk. Vi må begynne å spille bedre enn vi har gjort i det siste. Det er ingen grunn til å dvele ved fortiden, uttaler Liverpool-kapteinen til engelsk presse foran de to kampene med landslaget.

- Når jeg blir kritisert, prøver jeg alltid å bevise at folk tar feil. Det må laget gjøre også. Vi har ingrediensene som skal til for å oppnå suksess. Alle vet vi har fantastiske spillere, men vi må også bevise at vi kan være gode som enhet, legger han til.

Gerrard har fortsatt til gode å spille like godt for landslaget som han er kjent for å gjøre for klubblaget.

- Jeg føler at jeg sliter mer i internasjonal fotball enn jeg gjør i klubbfotballen, inkludert Champions League. Du kan ikke vinne kamper på egen hånd med landslaget, fordi standarden er så høy. Kanskje er det lettere innen klubbfotballen fordi du får mer tid sammen til å jobbe med ting, mens vi kun har landslagssamlinger nå og da.

- Det virker som høyreflanken er min posisjon på landslaget nå. Manageren har fortalt meg at han ikke forventer at jeg skal slikke krittlinja og utfordre folk som en klassisk ving. Han har sagt at jeg har frihet til å gå inn i feltet og gjøre hva jeg gjør for Liverpool. Det holder i massevis for meg.

Englands sjanser til å nå EM-sluttspillet ble noe redusert etter uavgjort mot Makedonia og tap for Kroatia. Dermed ligger man bak Kroatia og Russland på tabellen før den kommende ukens kamper. Svake privatlandskamper mot Spania og Nederland har heller ikke hjulpet på selvtilliten for spillerne med tre løver på brystet.

- En tredjeplass i denne gruppen holder ikke, så vi må komme oss tilbake til toppen av tabellen så fort som mulig. Vi har gode muligheter til å få med oss seks poeng fra disse to kampene, og da vil tabellsituasjonen med ett se mye lysere ut.

Finnan roser Bellamy
Liverpool-duoen Steve Finnan og Craig Bellamy står på hver sin banehalvdel i en viktig EM-kvalifiseringskamp i Dublin i morgen. Høyreback Finnan vil være en del av en irsk forsvarsrekke som får ansvaret for å stoppe Wales-spissen Bellamy. Ikke overraskende har iren fått spørsmål om den mye omtalte hendelsen i Portugal før dette møtet.

- Craig har hatt en del problemer utenfor banen gjennom hele sin karriere. Det som skjedde i Portugal var skuffende, men Craig har en sterk psyke og en sterk karakter, og han lar ikke dette gå ut over sitt spill. Jeg antar at han har blitt så vant med denne typen oppstyr at han ikke bryr seg om det.

- Han er en veldig god spiller, som kan volde oss store problemer. Jeg har førstehåndskunnskap om dette. Han vil ikke gi vårt forsvar tid med ballen i det hele tatt, han går på løp i rom og er generelt en vanskelig spiller å spille mot.

- Vi vet imidlertid hva vi har i vente fra Wales. De har gode spillere, men det har vi også, og vi har tro på at vi kan vinne denne kampen. Alle vet hva som står på spill, og tempoet vil kanskje være høyere enn det vi har vært vant med fra EM-kvalifiseringskamper.

Finnan mener at Steve Stauntons mannskap må ta seks poeng av seks mulige i de to nært forestående kampene mot Wales og Slovakia skal man ha særlige forhåpninger om å nå EM.

- Etter at vi tapte våre to første kamper, trenger vi så mange poeng som vi kan få. Vi går for å vinne begge disse to kampene. Jeg sier ikke at vi er ferdige om vi ikke vinner begge to, men i en gruppe der Tyskland og Tsjekkia har inntatt teten må man sanke så mange poeng som mulig, avslutter Liverpool-backen.