- Vi må slå tilbake

Finnan ønsker å reise kjerringa etter nederlaget for Marseille når Spurs står på motsatt banehalvdel på søndag. Gjestene har fått en svært dårlig start på sesongen, og har sjelden lykkes på Anfield.

Steve Finnan er innstilt på at Anfield-publikummet skal få se Liverpool fra en bedre side mot Tottenham på søndag enn det som var tilfellet for de som overvar Marseille-kampen. Iren sier til liverpoolfc.tv at han og lagkameratene tar mål av seg til å få fansen til å smile igjen. Backen mener at kun tre poeng er godt nok mot et Spurs-lag som har hatt en svak start på sesongen.

- Vi skylder både oss selv og fansen å levere en god kamp på søndag. Vi forstår at supporterne er frustrerte for øyeblikket, og vi ønsker å rette på det, siteres Finnan.

- Marseille-kampen var svak. Nå har vi sjansen til å få den ut av systemet med en seier mot Tottenham. Jeg er ikke sikker på hva som gikk galt på onsdag. Vi startet kampen svakt og klarte aldri å heve oss. Det var kun helt på tampen av oppgjøret at vi truet deres keeper. Det var en merkelig kamp.

Liverpool har ikke sluppet inn mål på sine siste fem ligakamper. Det er 478 minutter, eller sju timer og 58  minutter om du vil, uten baklengs. Den siste som gjorde ligamål mot Liverpool var Frank Lampard fra straffemerket den 19.august. De røde har fortsatt til gode å slippe inn mål fra åpent spill i ligaen.

Liverpool har ikke tapt en eneste av de seks siste kampene mot Tottenham, og var en av tre klubber som vant begge kampene mot Spurs i fjor. Liverpool er fortsatt er ubeseiret i årets Premier League. Kun Arsenal kan vise til det samme. De røde har heller ikke latt noen motstander score først i noen av kampene i årets Premier League, og Anfield har nærmest blitt en uinntagelig fort igjen, da man på hjemmebane kun har tapt en av de 38 siste ligakampene - mot Manchester United 3.mars i år.

- Vi må minne oss selv om at vi besitter mange kvaliteter i troppen, og det er bare et tidsspørsmål før alt fungerer igjen. Vi har ikke spilt opp mot vårt beste de siste ukene, men forhåpentligvis kan vi snart finne formen igjen og vise hva vi er kapable til, sier Finnan.

Tottenham ligger tredje sist på tabellen før søndagens kamp, etter klubbens svakeste ligastart noensinne i Premier League. Liverpool har vunnet fire av sine sju ligakamper så langt, mens Tottenham har tapt fire av åtte. London-klubben avanserte til gruppespillet i UEFA-cupen på torsdag, men det er verdt å merke seg at de tre siste gangene man har spilt UEFA-cup har man ikke klart å vinne påfølgende ligakamp. Samtidig skal det anføres at Liverpool kun har vunnet en av de siste seks ligakampene etter Champions Leauge-spill. Det skjedde mot Derby i forrige måned.

Spurs har spilt tre ganger uavgjort og tapt to ganger siden sin siste ligaseier, 4-0 over Derby på White Hart Lane 18.august. Det er den eneste seieren de har denne sesongen. De har også holdt nullen bare en gang denne sesongen. Det blir som regel mange mål når Spurs spiller. De har scoret 14 og sluppet inn 16 så langt i år, noe som gir et snitt på 3,75 mål per kamp for deres kamper. Dette er det høyeste i Premier League.

- Det blir ingen lett oppgave mot Tottenham i helgen, for de har et bra lag med spillere som kan straffe deg. Spesielt fremover på banen er de godt forspent med kvalitetsspillere. Robbie Keane er en kar jeg kjenner godt, og selvsagt er Berbatov en kvalitetsspiller. Men de har slitt med sine egne problemer denne sesongen, og det er noe vi må dra nytte av. Vi må spille opp mot vårt beste.

- Vi har ikke fått den starten på Champions League som vi hadde ønsket, men i ligaen ligger vi fortsatt godt an, og det er viktig å forbli i tetsjiktet, avslutter Finnan.

Rafael Benitez har ikke startet med det samme laget to ganger på rad siden 31.oktober i fjor, og han har faktisk bare gjort dette en gang i løpet av 152 kamper. Etter det pinlige nederlaget for Marseille blir det neppe de samme elleve som starter søndag heller.