- Vi må ta ansvar

Steven Gerrard mener at lederskikkelsene i Liverpool-troppen må ta større ansvar i returkampen mot Chelsea. Lampard og Terry frykter ikke The Kop. Robben tilbake?

Steven Gerrard ber i dag sine mest rutinerte lagkamerater om å ta ansvar i tirsdagens semifinaleretur mot Chelsea på Anfield.

- Når vi har kommet så langt som til en semifinale, vet vi hva vi ønsker. Nå er det opp til oss selv å innfri våre ønsker og forhåpninger, og jeg tror vi klarer det. Det er opp til manageren og lederskikkelsene i garderoben å ta ansvar. Vi ønsker alle å nå en ny europacupfinale, sier han til Liverpool Daily Post.

Liverpool har bare tapt en av klubbens syv tidligere semifinaler i europacupene. Nederlaget kom på kontroversielt vis mot Inter Milan så langt tilbake som i 1965. Liverpools første sesong i Europa.

Dersom de røde repeterer resultatet fra sist de møtte Chelsea i en semifinale på Anfield og vinner 1-0, går oppgjøret til straffespark-konkurranse. Dersom Chelsea scorer, enten i løpet av 90 minutter eller 120 minutter, så må Liverpool score minst tre mål for å nå finalen i Aten. Gerrard tror et tidlig mål blir viktig for Liverpool.

- Chelsea er i førersetet, men scorer vi først kan det bli en meget god kamp.

Xabi Alonso er helt enig.

- Denne returkampen er uhyre viktig for klubben, akkurat som tilsvarende kamp var det for to år siden. Men da stod det 0-0 etter første kamp. Denne gangen blir det vanskeligere. Vi får prøve å dra nytte av den spesielle stemningen som er på Anfield under europacupkamper.

Lampard frykter ikke Anfield
Chelseas midtbanegeneral Frank Lampard frykter på sin side ikke at stemningen på Anfield skal påvirke ham og hans lagkamerater.

- Vi ser frem til en ny kamp på Anfield. Atmosfæren var fantastisk sist, men vi ble ikke skremt, selv om folk har påstått det i ettertid. Som spillere bør vi uansett sette pris på slik stemning. Vi kommer ikke til å bli skremt nå heller. Som toppspiller liker du bare slikt, sier han til London-pressen.

- Jeg skjønner ikke helt hva som skulle være problemet vårt. Liverpool-supporterne vil støtte sitt lag, noe vi forventer. Men alle våre spillere vil være klare for kamp. Vi konsentrerer oss bare om å gå ut på banen og spille fotball.

- Det var enkelt å påstå at vi ble skremt sist vi spilte semifinale der, ettersom de gjorde mål så tidlig i kampen. Men vi har for mange sterke personligheter på laget til at noen blir skremt.

- Det blir en annerledes kamp denne gangen. Sist vi reiste dit for å spille semifinale stod det 0-0 etter første kamp. De gjorde mål etter bare noen minutter og var gode til å forsvare sin marginale ledelse. Nå må Liverpool gjøre mål, og vi ønsker å gjøre mål for å gjøre det enda vanskeligere for dem. Vi har noen dager på oss til å finne ut hvordan vi skal legge opp taktikken.

- Å lede er selvsagt bedre, men jeg er litt frustrert over at det bare er ett mål som skiller lagene. Begge lag tror fortsatt de kan vinne.

Lagkaptein John Terry støtter sin kamerat.

- Atmosfæren på Anfield kan like godt inspirere oss. Vi hadde en god følelse før kampen for to år siden, og stemningen ga oss et ekstra løft. Nå har vi fordelen av å lede også.

Essien tilbake – muligens Robben også
Chelsea vil også føle seg styrket over å ha midtbanespilleren Michael Essien tilbake etter suspensjon i den første semifinalen. I tillegg ryktes det at Arjen Robben blir kvitt skaden sin tidsnok til å kunne spille på Anfield. 23-åringen har vært ute i fem uker grunnet en kneoperasjon.

- Det er et stort pluss for oss å ha Essien tilbake. Han er en fantastisk spiller som har storspilt hele sesongen. Han er akkurat den type spiller vi trenger i returkampen, nå som det vil bli et midtbaneslag, sier Lampard.