- Vi presterte under pari

Steven Gerrard erkjenner at Liverpool presterte langt under pari i Portugal. Jamie Carragher hyller kapteinen som rundet 80 europacupkamper, men er bekymret over mange straffespark.

Steven Gerrard innrømmer overfor liverpoolfc.tv at han og hans lagkamerater ikke spilte opp mot sitt beste i gårsdagens uavgjorte kamp mot Porto. Nå satser kapteinen på at innsatsen blir mye bedre i de fem gjenværende Champions League-kampene i gruppe A.

- Ett poeng på bortebane i Champions League er et godt resultat, men vi er skuffet over spillet vårt. Vi startet kampen svakt og kom aldri skikkelig til hektene igjen. Vår suksess i Europa er basert på å starte kampene bra, der vi prøver å gjøre livet surt for våre motstandere. Det handler om å kunne holde på ballen og være god på kontringer. Det klarte vi ikke i går, uttaler Gerrard.

- Vi har nådd to finaler i løpet av de tre siste sesongene, men vi var aldri nærheten av den standarden denne gangen. Før kampen hadde vi nok vært fornøyd med ett poeng, ettersom Porto er et bra lag med noen farlige angepsspillere. Men de kan forvente seg et annet Liverpool på Anfield, og dersom vi klarer å ta fire poeng fra dem vil vi være i rute i gruppespillet.

Kapteinen spilte sin 80.kamp i Europa for Liverpool i går kveld, men så ingen grunn til å feire dette.

- Slike ting er flott, men laget reiste til Porto for å vinne, så jeg er skuffet, uttaler 27-åringen.

Carragher hyller kapteinen
Samtidig benytter Jamie Carragher anledningen til å hylle lagkameraten Gerrard som den beste kapteinen i verden. Bare fire spillere står bokført med flere europacupkamper for de røde enn Gerrards 80. Disse spillerne er Carragher selv, Sami Hyypiä, Tommy Smith og Ian Callaghan. Den legendariske keeperen Ray Clemence står likt med Gerrard.

- Det finnes ingen bedre kaptein enn Stevie. Alle skjønner hvor betydningsfull han er for oss. Jeg er sikker på at han når 100 kamper i Europa for klubben i løpet av de neste par årene. Det han har gjort for klubben har sikret ham legendestatus allerede, og han vil garantert skrive mer fotballhistorie i løpet av de kommende 4-5 årene, uttaler Carragher.

Midtstopperen mener det var lagets rutine i Europa som gjorde at man fikk med seg ett poeng fra Portugal i går.

- Porto spilte med et høyt tempo på ballen, og Quaresma og den andre vingen skapte trøbbel for oss. Noen ganger må du erkjenne at motstanderen spiller bra også. Den første halvtimen spilte vi med ryggen mot veggen, og det var en av de tøffeste kampene jeg har vært med på i Champions League. Men vi har opparbeidet oss mye rutine i denne turneringen nå, og vi visste at det var mye igjen av kampen. Vi fikk aldri panikk, og viste karakterstyrke som kom tilbake i kampen. Vi hadde trolig de beste sjansene i andre omgang, selv om vi spilte med bare ti mann på banen. Ett poeng i Porto ville uansett ha vært bra, men med 10 mot 11 er det storartet.

Det er fortsatt ikke gjort mål på Liverpool i åpent spill ennå denne sesongen. Det etter åtte kamper. Mer bekymringsfullt er det at laget har fått hele fire straffespark mot seg på disse åtte kampene.

- Det er bare slike merkelige ting som skjer av og til. Vi ser ut til å få straffespark mot oss i alle kamper. Jeg er sikker på at dette ikke vil fortsette på samme måte utover sesongen. Det som er ekstra skuffende er at ingen av straffesparkene har kommet når motstanderen har hatt opplagte målsjanser. Vi gir ikke motstanderne mange muligheter i åpent spill, og det er vi stolte av, avslutter Carragher.