- Vi savner Agger

Rafael Benitez erkjenner at hans lag savner Daniel Agger i midtforsvaret, og forklarer gårsdagens svake forsvarsspill med stor slitasje på Jamie Carragher og Sami Hyypiä.

I selvransakelsens time klandrer Rafael Benitez forsvarsspillet for at det bare ble ett poeng mot Tottenham i går. Manageren karakteriserer de rødes defensive prestasjon som utrolig svak, og mener dettet kostet de røde seieren i kampen hvor Fernando Torres sin scoring to minutter på overtid sikret det ene poenget.

Begge Tottenhams scoringer kom etter at en usedvanlig svak Sami Hyypiä hadde tapt hodedueller med Dimitar Berbatov. Den store finnen hadde med andre ord ingen god fødselsdag, og forsvarsspillet fikk Benitez til bokstavelig talt å se rødt.

- Jeg ønsker ikke å si for mye nå. Det var åpenbart. To tabber forandret kampen. Det var helt utrolig. I første omgang kunne vi ha gjort to eller tre mål, og kampen ville trolig ha vært over. I stedet må vi nå forklare hvorfor vi slapp inn to lettkjøpte mål og hvorfor vi ikke klarte å score mål nummer to og tre i første omgang, uttaler manageren til Liverpool Daily Post.

- Dersom man analyserer scoringene til Tottenham, så skal begge var enkle å forsvare seg mot. Jeg vil sørge for at vi nå studerer disse målene nøye, og jeg vil forklare laget hva vi burde ha gjort, legger han til.

Tottenhams scoringer kom på psykologisk sett de "riktige tidspunktene" sett med londonlagets øyne - like før og like etter pause. Robbie Keanes utligningsmål i første omgangs siste spilleminutt var det første ligamålet Liverpool har sluppet inn på 523 minutter, og den første ligascoringen i mot i åpent spill denne sesongen.

I fjor var det borteformen som var Liverpools akilleshæl. I år er det hjemmeformen som volder bekymring. En seier og tre uavgjorte på fire hjemmekamper er ikke bra nok om en ønsker å være med og kjempe om tittelen. Poengdeling mot svakt plasserte Spurs gjorde at de røde tapte yttterligere terreng til Arsenal og Manchester United, og Chelsea benyttet også anledningen til å knappe inn på forspranget.

Benitez sier til Liverpool Daily Post at fraværet til Daniel Agger fører til stor slitasje på Jamie Carragher og Sami Hyypiä.

- Vi har ikke sluppet inn mål tidligere i år, så det er ikke normalt for oss å slippe inn billige mål. Carragher og Hyypiä må spille mange kamper på rad nå, erkjenner han.

Skal man lete frem noe positivt etter gårsdagens poengdeling må det bli at Fernando Torres gjorde sitt syvende mål på ni startede kamper (12 kamper totalt med innhopp), mens Andriy Voronin noterte seg for sitt fjerde på fem starter (10 kamper totalt med innhopp).

- I første omgang spilte vi virkelig bra. Vi hadde mange sjanser, og var bedre enn Tottenham. Jeg har alltid poengtert at vi må ta vare på sjansene våre på stillingen 1-0. Det er viktig. At vi ikke klarte det forandret kampen, ettersom vi slapp inn to mål vi normalt ikke slipper inn, avslutter Benitez.