- Vi skal få en god start nå

Rafa mener spillerne er mer modne og erfarne enn i Istanbul. Manageren frykter ikke at laget er rustent selv etter 22 dager med ”feriefotball”.

Rafael Benítez advarer AC Milan mot å tro at de røde vil gå i samme felle som i Champions League-finalen i 2005. Da lå Liverpool under 0-1 allerede etter ett minutt, og ved pause sto det 0-3. En utrolig opphenting sørget imidlertid for 3-3 og seier i straffesparkkonkurransen. Liverpool reiser til Athen i dag etter at de returnerte på lørdag fra en fem dagers treningsleir på La Manga. Benítez mener at spillerne nå er langt mer modne og erfarne enn for to år siden.
- Før kampen i Istanbul snakket vi om at vi ikke skulle gjøre feil, men vi startet kampen med å gi bort ballen, uttaler Rafa.

- Vi ga bort et frispark, og vi slapp inn et mål fra frisparket. Det er noe som vil være lett å endre på denne gang – ikke slipp inn et tidlig mål, og da kan vi begynne å jobbe som et lag som vi normalt gjør på Anfield, for eksempel.

- Alle spillerne er mer modne nå. De har mer erfaring. Når man ønsker å vinne trofeer, så lærer man alltid. Man spiller finale i FA-cupen, og man lærer av det. Nå er de i en ny finale, og vi lærer fremdeles.

- Alle spillerne har mer erfaring. Gerrard er én av dem, men man kan også se Carra, Daniel Agger i år, Alonso. Alle spillerne kan bli bedre hvis de er smarte nok. Og vi har noen gode, smarte spillere.

Med ligatittelen utenfor rekkevidde og Champions League-kvalifisering sikret har vi sett et svært reservepreget Liverpool-lag i de avsluttende ligakampene. Liverpool mislyktes å vinne alle sine tre siste ligakamper. Det vil være 22 dager siden semifinalen mot Chelsea når Liverpool entrer banen i Athen. Benítez frykter ikke at laget er rustent.
- Det er ikke samme situasjon som på starten av sesongen, uttaler Benítez. 

- Når sesongen starter, trenger alle spillerne å spille noen kamper fordi tempoet er forskjellig fra treningsøktene.

- Men nå etter 55, 58, 60 kamper er det ingen stor forskjell hvis man spiller én kamp mindre. Jeg tror at spillerne er klare. Jeg har sett på treningsleiren at de er klare.

- Benitez innrømmer at ligaformen har vært nedadgående etter at finaleplassen var sikret.

- Når man har kommet til finalen i Champions League, er det umulig å si til spillerne og personer i klubb: ”ikke fokuser på finalen”. Man kan forsøke, men likevel så tenker de på finalen og hvor viktg den er. Det er det største trofeet i Europa, kanskje i verden.

- Nå er jobben vår å berolige spillerne og sørge for at de beholder selvtilliten. Det betyr at vi gir dem alt det de trenger å vite, og det vil gjøre det lettere for dem å ta tak i kampen.

- Fysisk så er laget godt. Saken er å vedlikeholde den fysiske tilstanden og justere ting taktisk til kampen. Treningsleiren var positiv, og den forbedret lagånden og spillerne mentalitet før kampen.

Bolo Zenden er tvilsom til kampen etter ankleskaden han pådro seg på La Manga.