- Vi tapte for et godt lag

Rafael Benítez nekter å gi dommer Fandel skylden for tapet i Aten, og innrømmer samtidig at Liverpool tapte for et lag som innehar stor kvalitet. Kuyt mener Liverpool var uheldige som tapte.

Dommer Herbert Fandel blåste av kampen halvminuttet før overtiden var ute, men Rafael Benítez nekter å gi dommeren skylden for at kvelden ble en stor nedtur for alle Liverpool-supportere over hele verden.

Filippo Inzaghi spilte en stor rolle da AC Milan fikk revansje for det forsmedelige tapet i Istanbul i 2005, og noterte seg for begge Milans to mål, selv om det hersker tvil om hvem som vil bli kreditert det første. Liverpool-manager Rafael Benítez mente at Liverpool spilte en god kamp, men ikke kunne forhindre enhver pasning Milan sendte i vei.

- Reglene fastslår at det skal legges til ekstra tid ved gule kort, skader og spillerbytter, men dette er ikke årsaken til at vi tapte for et meget godt lag med mange spillere i verdensklasse.

- Faktum er at vi kan jobbe meget hardt, men det går ikke alltid an å tette alle rom eller forhindre alle motstanderlagets pasninger, slik som gjennombruddspasninger fra spillere som Kaká, Seedorf og Inzaghi.

- Første omgang spilte vi virkelig godt, kun for å slippe inn et mål som forandret retning, uttalte Benítez om Filippo Inzaghis heldige første scoring i kveldens Champions League-finale.

- I andre omgang presset vi konstant, og det første til at vi måtte gi litt mer rom bakover på banen. Milan har kvaliteten til å utnytte slikt, og det var nøyaktig dette som skjedde. Det utgjorde hele forskjellen.

- Vi prøve hele tiden å holde på ballen og presse høyt, men det er essensielt å utnytte sjansene man får på en langt bedre måte. Vi hadde mange sjanser, og nærme kom vi, men ikke nærme nok. Kvaliteten Milan innehar fører til at om vi mister ballen da, vil vi være i trøbbel. Laget gjorde en god jobb i første omgang, avslutter en skuffet Benítez.

Skuffet målgjører
Dirk Kuyt scoret sitt første mål i Champions League i finalen mot Milan, men det så naturlig nok ikke ut til å være noen hjelper på humøret til nederlenderen. Den arbeidsomme spissen var skuffet etter finaletapet, og mener at Milan vant fordi de var heldige, mens det stikk motsatte var tilfelle for Liverpool.

- Vi hadde god kontroll på kampen nesten hele veien. Samtidig hadde vi også noen sjanser, men vi må være heldige for å score på slike sjanser. Milan var heldige som fikk det første målet, ettersom en av deres spillere kom borti ballen inne i straffefeltet så den skiftet retning. Vi jobbet og prøvde så godt vi kunne gjennom 90 minutter, men det ville seg dessverre ikke for oss, erkjenner en skuffet nederlender.