- Wengers skyld at jeg ikke lyktes

Jermaine Pennant sier at Wenger var en del av grunnen til at han ikke lyktes i Arsenal. Han tror det at han er engelsk kan ha vært en årsak.

Vår lille høyrekant som er ute til over nyttår, reflekterer litt over sin tid i Arsenal, en klubb han kom til som sekstenåring i 1999. Han ble da dyreste tenåring i landet da London-laget betalte £2M. Høyrevingen slo aldri gjennom på Highbury, og måtte innom Birmingham for å få karrieren på rett kjøl. Han tror det faktum at han er engelsk hadde noe å si for den manglende suksessen.

- Det må være noe. Om du ser på stallen deres nå, så er det ingen engelske spillere der.  Unntatt Theo (Walcott) og han er ikke fast, selv om han har vært der en stund.

- Jeg følte vi alltid ble oversett. Fakta snakker for seg selv. Det er ingen engelske spillere i laget deres, så han (Wenger) må ha noe, om ikke i mot dem, så en mening om at de ikke passer i hans filosofi. Han liker utlendingene bedre. Kanskje han mener at de er bedre fysisk. Og det er jo hans valg.

Selv om Pennant aldri lyktes i Nord-London, angrer ikke Pennant noe videre på at han takket ja til overgangen. Han vedgår at klubben gjorde det de kunne for å få ham til å føle seg hjemme.

- Man kan ikke si nei til en klubb som Arsenal. Jeg tenkte: 'Det er nødt til å være den rette overgangen.' Når jeg ser tilbake var det ikke feil valg, selv om jeg nå ser at jeg kanskje kunne ha blitt værende i Notts County ett år til, spilt for førstelaget, og så vært mer forberedt på et steg opp.

- De prøvde å gjøre ting enkelt for meg. Men jeg var der i nesten syv år og jeg var med fra start i fem kamper og en håndfull kamper som innbytter. Det hadde sin pris.