15 000 nye får sesongbillett

Echo antyder at hele kapasitetsøkningen på nye Anfield vil bli spist opp av nye sesongbilletter. Voronins agent uttaler seg om overgangen. Gresk dommer på Nou Camp.

Som tidligere nevnt her på liverpool.no starter arbeidet med Liverpools nye stadion i Stanley Park 2.april. Anlegget, som vil koste over £200M, vil stå ferdig til sesongstart i august 2009, og vil ha en kapasitet på drøye 60 000 seter. En økning på drøye 15 000 i forhold til i dag.  Det mange nå allerede spør seg, er om den nye storstuen vil bli stor nok, når man vet at hele 56 000 supportere står på venteliste for å få sesongbillett på Anfield.

Liverpool Echo opplyser at det i dag er 24 000 personer som har sesongbillett til Liverpools hjemmekamper. Dette antallet vil trolig bli økt til nærmere 40 000 når den nye stadionen står ferdig, mens de resterende 20 000 billettene vil gå til medlemmer av Priority Ticket Scheme, general sale og bortesupportere, akkurat som i dag. Dermed vil man redusere ventelisten med 15 000 sjeler, men fortsatt er det over 40 000 mennesker som har levert søknad om sesongbillett som trass i ny stadion ikke får ønsket innfridd. Samtidig blir det altså ikke gjort flere billetter tilgjengelig gjennom ordinært salg på telefon og internett enn det er i dag.

- Vi kunne trolig ha flyttet et annet sted med mer plass, og bygd en stadion med kapasitet på 70 000 eller 80 000, men vi hadde et overordnet ønske om å forbli i Anfield-området. Vi får ikke lov av myndighetene til å bygge en større stadion enn til 60 000 tilskuere i Stanley Park, forklarer stadionmanger Ged Poynton til Liverpool Echo i dag.

- Dette handler ikke bare om størrelsen på stadion, men om infrastruktur også. Logistikken når det gjelder transport må tas med i beregningene, legger han til.

Richard Pedder i Liverpools supporterklubb mener at brorparten av supporterne er fornøyd med planene som foreligger.

- Jeg tror det er viktig for supporterne at vi ikke flytter langt. Banen heter Anfield, og den må ligge i Anfield. Dette området har alltid vært klubbens hjem, og slik må det fortsette. Rick Parry skjønte at det var enormt viktig at klubben ble ved sine røtter. Anfield er kjent over hele verden, og uansett hva det nye anleggets offisielle navn blir så vil det alltid hete Anfield på folkemunne. Navnet Anfield vil nok inngå i stadionnavnet uansett. Det kan bli et tillegg, men Anfield vil være med. Noen mener at 60 000 seter ikke er nok, men man må huske at man må ha suksess får å fylle et stadion.

Voronin-agent om overgangen
Agenten til Andriy Voronin, navnebroren Andriy Golovash, har uttalt seg om klientens overgang til Liverpool til sommeren.

- Jeg kan bekrefte at det dreier seg om en fireårsavtale. Vi hadde noen andre muligheter, men Liverpool var hele tiden vår førsteprioritet. Vi har blitt enige med Liverpool for lenge siden, men bestemte oss for å offentliggjøre overgangen nå, uttaler Golovash til Reuters.

Den 27 år gamle spissen kommer som kjent på Bosman-overgang fra Bayer Leverkusen. En klubb han sluttet seg til i 2004, etter tidligere å ha spilt for 1FC Køln, Mainz og Borussia Mönchengladbach i Tyskland. Voronin står også bokført med 40 landskamper for Ukraina, og har på disse gjort fem mål.

Gresk dommer på onsdag
Greske Kyros Vassaras vil dømme onsdagens Champions League-kamp mellom Barcelona og Liverpool på Nou Camp.