16 år siden siste snuoperasjon

Det er 16 år siden sist Liverpool klarte å snu et nederlag i Europa til seier over to kamper. Reina tror imidlertid det lar seg gjøre. Oldfield i finale med Irland U16. Neal og Aldridge til Bodø i juni.

Liverpool står foran en vanskelig oppgave i returkampen mot Chelsea tirsdag. De røde har ikke snudd et negativt resultat i første kamp i Europa siden de kom tilbake fra 0-2 mot Auxerre i november 1991. Det skal sies at det kun har vært fem tilfeller siden den gang der Liverpool har ligget under etter første kamp, men likevel synes oppgaven å være formidabel.

Likvel tror Pepe Reina, i likhet med Dirk Kuyt, at de røde med publikums hjelp kan snu dette oppgjøret til sin fordel. Keeperen erkjenner dog at det også kreves en radikal forbedring i de rødes spill i forhold til kampen i går kveld.

- Heldigvis har vi fortsatt en sjanse. Vi må gå til returkampen med tro på oss selv. Vi visste dette ville bli vanskelig, ettersom vi møter et topplag. Vi spilte mye bedre i andre omgang, uten at vi skapte sjanser. Laget var imidlertid sterkere og vi hadde ballen mer. Men vi kan ikke spille slik som dette i returkampen. Vi vil få sjanser på hjemmebane og vi kan gjøre et mål som gir oss ekstraomganger, spår Reina, som for øvrig var en av Liverpools aller beste spillere i går.

Keeperen gjorde to meget gode redninger. Først når han stoppet et lavt skudd fra Frank Lampard tidlig i kampen, og deretter når han fikk hånden på en volley fra samme mann helt mot tampen av oppgjøret.

- Det ville selvsagt ha vært verre om vi lå under 2-0 enn 1-0, men jeg gjorde bare jobben min ved å stoppe de skuddene. Lampards første skudd gikk rett på meg. Heldigvis stod jeg bare der, og ballen traff meg. Den andre redningen var annerledes. Ballen kom høyt til venstre for meg. Det gode med denne kampen er at vi fortsatt har en mulighet til å nå finalen, og vi får se hva som skjer på Anfield, sier Reina til uefa.com.

Liverpool er det siste laget til å slå Chelsea. London-klubben har spilt 22 kamper etter den tid. Reina håper nå at man skal klare å repetere 2-0 resultatet fra i januar.

- Vi håper å snu dette med våre supportere i ryggen. Vi er optimister. Det skal spilles 90 minutter til, og vi har god tid til å gjøre ett mål. Vi tror vi kan klare det. Da vi møtte dem på hjemmebane i ligaen vant vi 2-0, og det er ingen grunn til at det ikke kan skje igjen.

- Chelsea løste oppgaven godt i går, men vi vil prøve å gi dem større problemer i returen. Den første scoringen blir veldig viktig. Vi ønsket å få med oss et bortemål fra Stamford Bridge, men klarte det ikke. Derfor må vi nå fokusere på returen. Tilskuerne vil spille en viktig rolle. De er som en 12.mann for oss. De tror på oss, og vi tror på dem. Jeg føler meg trygg på at vi skal klare dette, avslutter sisteskansen.

Fordel Chelsea
Den samme følelsen sitter imidlertid også Jose Mourinho og Chelsea-spillerne med.

- Vi vil være i front når kampen starter i Liverpool. Chelsea vil lede 1-0. Rafael Benitez og hans spillere vil nok tro at de kan snu dette, men jeg og mine folk tror også at vi nå har en sjanse til å nå finalen. Det er veldig åpent. Liverpool er et sterkt hjemmelag, og har en historie med suksess i Champions League i flere årtier. Men jeg tror vi har en god sjanse, uttaler Mourinho til London-pressen.

Mourinho antyder også at Benitez kommer til å hvile flere av sine stjerner mot Portsmouth på lørdag, mens han må benytte sitt sterkeste lag mot Bolton.

- Liverpools kamp i Portsmouth er ikke viktig for dem. Deres neste viktige kamp er mot oss på tirsdag. Vi spiller derimot en tilnærmet finale mot Bolton på lørdag. Så igjen vil de være uthvilte og vi slitne.

Oldfield til finalen
Chris Oldfield spilte igjen hele kampen da Irland U16 sikret seg finaleplass i Ballymena-turneringen med 2-1-seier mot USA U16 i går kveld. Dette var Liverpool-keeperens andre landskamp, og han utmerket seg med en spektakulær redning på en avslutning fra kloss hold i kampens siste minutt. Irland møter nå Nord-Irland i finalen i turneringen i morgen kveld.

Liverpool-legender kommer til Bodø
Avisa Nordland  skriver i dag at Liverpool-tilhengere i Salten kan krysse av datoen 16. juni i kalenderen. Da kommer nemlig en delegasjon fra Merseyside Partnership og representanter for Liverpool FC til Bodø. Med på lasset er den legendariske høyrebacken Phil Neal, som med sine åtte ligamesterskap er engelsk fotballs mestvinnende spiller (sammen med Alan Hansen). I tillegg får Liverpool-tilhengere fra Bodø og Salten anledning til å ta mesterligapokalen fra 2005 nærmere i øyesyn.

Og med pokalen på plass vil arrangørene forsøke å gjenskape mesterligatriumfen fra Istanbul. En annen tidligere Liverpool-spiller, John Aldridge, som kommenterte finalen for Radio City, vil være på plass. Og han vil etter planen kommentere kampen på nytt - "live" på SAS-hotellet i Bodø.