30 år siden St Etienne

Det er i dag 30 år siden en av de største kveldene i Liverpools rike Europacup-historie. Kvelden da supersub Fairclough skrev seg inn i historiebøkene med sitt livs viktigste scoring.

Det er i dag 30 år siden en av Liverpools mest berømte triumfer. Kvartfinalen i Europacupen mot Saint-Etienne blir regnet som en av de største kveldene på Anfield noensinne, og mange hevder den dag i dag at stemningen på stadion aldri har vært bedre, verken før eller siden. Andre hevder at semifinalen i Champions League mot Chelsea for to år siden var hakket bedre når det gjelder stemning på tribunene.

Franskmennene kom til Anfield med en 1-0 ledelse fra den første kampen denne kvelden for nøyaktig 30 år siden. Liverpool tok tidlig føringen i kampen etter at Kevin Keegan gjorde 1-0 på et skudd fra distanse etter en corner. Franskmennene utlignet på et minst like spektakulært langskudd fra Dominique Batheny, og hadde dermed gjort et viktig bortemål som betydde at de røde måtte score to ganger til for å gå videre. Ray Kennedy førte Liverpool opp i 2-1, men hjemmelaget trengte altså ett mål til for å gå videre i det som den gang ble kalt Serievinnercupen.

I sluttminuttene dukket så supersub, David Fairclough opp, og scoret målet han stadig blir minnet om daglig den dag i dag. Målet som sendte de røde videre i turneringen, og som til slutt førte til at Liverpool vant ”Big Ears” for aller første gang, da man beseiret Borussia Mönchengladbach 3-1 i finalen i Roma.

Og helga 13-14.april kan du treffe ham i Ålesund, og minne ham på målet han scoret den gangen!