50% sjanse for Alonso

Fem dager før Goodison-derbyet anslår Xabi Alonso at han har 50% sjanse til å rekke kampen. Endelig kan han løpe igjen etter metatarsal-bruddet.

Xabi Alonso mener nå at han har 50% sjanse til å kunne spille lørdagens Merseyside-derby. Baskeren har som kjent vært langtidsskadet etter å ha brukket et bein i foten - et såkalt metatarsal-brudd - men er nå tilbake på treningsbanen.

- Jeg gjør fremskritt. De siste dagene har jeg kunnet løpe igjen, noe som er gode nyheter etter at jeg har brukt mye tid i gymsalen de siste ukene, sier Alonso til liverpoolfc.tv

- Det er alltid en lettelse å komme ut på banen igjen etter en skade, og for øyeblikket ser ting bra ut. Men jeg vet ikke om jeg kommer i god nok form til derbyet. Jeg blir faktisk ikke mer oppsatt på å komme tilbake selv om vi står foran et lokaloppgjør. Jeg er nemlig alltid oppsatt på å komme tilbake så raskt som mulig. Men jeg må respektere de signalene foten min sender meg, og jeg får se hvordan det føles på lørdag, legger han til.

Alonso har som kjent ikke spilt for Liverpool etter at han pådro seg skaden i kampen mot Portsmouth 15.september. Dersom Everton-kampen kommer for tidlig, blir det trolig et comeback mot Besiktas eller Arsenal for playmakeren.