Å gjenoppleve ånden fra The Kop

Hjørnene på det nye stadionet i Stanley Park vil ikke bli tettet selv ved utvidelse. Arkitekt om hvorfor The Kop blir så sentralt. Se flere bilder av Liverpools kommende storstue.

- Det er vanskelig å beskrive hva du føler når du sitter på The Kop, men jeg prøvde å suge til meg så mye lidenskap som jeg kunne.

Bryan Trubey i arkitektfirmaet HKS var til stede på Anfield da Liverpool i vinter spilte mot Barcelona i Champions League. HKS er det niende største arkitektfirmaet i verden, og selv om det er passert i Dallas er det medarbeidere både i Amerika og London som har jobbet med tegningene til Liverpools nye stadion.



- Jeg la merke til hvilken spirituell opplevelse fansen fikk av å synge sine sanger. Vi skjønte da hva det var vi måtte gjøre, fortsetter Trubey.

- Dette er et veldig stort prosjekt for oss. Vi fokuserer på fasiliteter til sport og underholdning. Det er ikke størrelsen som gjør det, men at Liverpool er et av de mest verdifulle merkenavnene i sportsverdenen.

- The Kop er en ledesnor i designet av denne bygningen. Den tribunen er noe av det mest unike innen sport. Det har en betydelse og tradisjon som vi ønsket å gjøre til en stor del av den nye stadion.

- Vi ønsket å skape et landemerke i sørenden (The Kop) av stadion.

Brian Tubey sier at flere detaljer vil bli offentliggjort senere, men bekrefter at glasshjørnene på banen ikke vil bli fylt opp av ekstra seter som følge at man utvider med ytterligere 16.000 ved eventuell tillatelse til å ha en stadion med plass til 76.000 tilskuere.

- Det vi prøver å gjøre med vinduene er å skape noe gjennomsiktig slik at du kan stå utenfor å si inn på arenaen. Det er ikke ofte du får mulighet til å skape et slikt byggverk i en park.

- Vår utfordring var ikke å bygge i parken, men å sørge for at det ble en del av parken. Å kunne ha en slik tomt var som en gave for oss.

- Vi har også jobbet mye med akustikken, noe som er en stor del av et sportsevenemang. Det var en av årsakene til at The Kop ble formet slik, og det var veldig interessant i forhold til arkitekturen. The Kop styrer det som skjer. Jeg har vært på sportsarrangementer over hele verden. Det hører til min jobb, og jeg gjentar at The Kop er helt unikt.