Ablett hyller Spearing

Reservelagstrener Gary Ablett hyller Jay Spearing, og tror stopperens fremtidige posisjon blir sentralt på midtbanen. Ricky Sappletons skjebne avgjøres snart.

Gary Ablett hyller i dag akademistjernen Jay Spearing, etter en ny strålende kamp for reservelaget mot Sheffield United i går kveld. Spearing, som normalt spiller midtstopper for juniorlaget, briljerte som sentral midtbanespiller på Saltergate i går. 18-åringen satte en rutinert kar som den tidligere Everton-spilleren Li Tie skikkelig på plass, og var i følge treneren en av hovedmennene bak 2-0 seieren.

- Jeg syntes Jay var strålende i denne kampen. Personlig mener jeg faktisk at midtstopper ikke er hans beste posisjon, og det tror jeg han selv vil finne ut også om han fortsetter utviklingen på samme måte. Han leser spillet fortreffelig på den sentrale midtbanen, og det kunne alle se i går, skryter reservelagstreneren.

- Vi tillot Sheffield United å komme inn i kampen igjen den siste halvtimen, noe som må tilskrives manglende disiplin og dårlige valg når vi gikk i angrep. Men totalt sett var det likevel en riktig god laginnsats, uttaler Ablett når han av liverpoolfc.tv blir bedt om å kommentere lagets innsats i går.

- Kaptein Jack Hobbs gikk foran som et godt eksempel, og alle responderte på det. Etter tapet i forrige uke (3-1 borte mot Man City, red.anm.) har vi jobbet med formasjonsspill, spesielt defensivt. Jeg mener vi fikk betalt for det i går kveld. Spesielt i første omgang.

- Vi stilte med et ungt lag. Trolig et U19-lag om vi ser bort fra Daniele og Nabil. Dette er en lærevillig gruppe, som ønsker å bli bedre. Fortsetter de slik vil manager Benitez få problemer med å bestemme hvem av dem han skal flytte opp i sin stall.

En kar som håper å få kontrakt med Liverpool etter sin sene scoring i går kveld er prøvespiller Reneil Sappleton. Jamaicaneren med en fortid i QPR er nå under vurdering av Ablett og hans kolleger.

- Han gjorde et flott mål. Han har vært hos oss i 10 dager nå. Vi i staben må ha en samtale en av de kommende dagene, for å diskutere hva det blir til for hans del, avslutter Ablett.