Ablett roser Spearing

Juniorlagets kaptein Jay Spearing begynner å markere seg på reservelaget. Ronnie Whelan mener at Alonso og Gerrard skal spille sammen sentralt, og at de røde behøver bedre spillere.

Trener fornøyd etter 3-0
Et ungt reservelag vant i går 3-0 borte mot Newcastle, etter tre scoringer mot slutten av kampen.  Den lille, men energiske Jay Spearing spilte sentralt på midtbanen og scorte også et mål i en kamp hvor mange mente han var banens beste.  Trener Gary Ablett roste da også juniorlagets kaptein etter kampen.

- Jay gjorde det veldig bra og en må huske at han også spilte 90 minutter sist lørdag, kommenterte Ablett.

- Jeg synes vi gjorde det vanskelig for oss selv i de første 25 minuttene av kampen, men så begynte vi å spille ballen og legge dem under press.

- Vi skapte mange sjanser mot slutten av 1.omgang, men vi greide ikke å ta vare på dem noe som har vært en gjenganger denne sesongen.  Vi sa til guttene at det var bare et lag som kom til å vinne kampen og det ville bli oss.  Vi holdt trykket oppe og fikk ballen hurtig ut på sidene etter pause, og scoret tre fine mål.

- Det er en kreditt til arbeidet som vår fysiske trener Antonio Gomez gjør, at vi scoret tre mål i løpet av det siste kvarteret. 


Whelan snakker ut
En av Liverpools beste sentrale midtbanespillere gjennom tidene, Ronnie Whelan, mener at Benitez bør bruke duoen Alonso/Gerrard i midten.  Iren legger imidlertid til at manglende kvalitet på høyrekanten har gjort det forståelig at manageren har brukt sin kaptein på flanken i en del kamper.  Whelan mener at det er en av de områdene som må styrkes dersom Liverpool skal nå målet med å vinne et ligamesterskap igjen.

- Jeg ville alltid spilt Stevie sentralt.  Jeg foretrekker at han spiller sammen med Alonso, og at det er vår beste sentrale midtbane, resonerer Ronnie Whelan.

- Rafa benyttet Sissoko sammen med Mascherano mot Aston Villa og det er noe jeg håper han ikke gjør igjen da de sammen ikke gir nok kreativitet.  Mascherano er en ryddig spiller som kan vinne ballen, og han vil bli en sterk spiller for Liverpool, men han er ikke den som skaper mest.

- Når det er sagt må jeg legge til at Sissoko spilte bra før sin skade og den sterkeste midtbanen var kanskje med Sissoko og Alonso i midten og Gerrard ute til høyre.  Kan Rafa finne en virkelig sterk høyrekant, da har vi nok ute til venstre og han kunne spille Stevie og Alonso sentralt.  Det er noe jeg ville like å se hver uke.

Whelan mener i det hele tatt at en del gjenstår før Rafa Benitez kan si at han har gjort den jobben som skal til i Liverpool FC.

- Rafa Benitez har gjort en grei nok jobb.  Jeg vil imidlertid ikke si at han har vært glimrende, for selv om det har vært fantastisk å vinne Europacupen og FA-Cupen er Liverpool fortsatt et lite stykke unna Manchester United og Chelsea i ligaen.

- Det er en del ting som mangler, slik som å finne en som kan score 20-25 mål hver sesong.  Spillere som Rush, Aldridge, Beardsley og Fowler kunne alle gjøre det på sitt beste, selv om dagens angripere kan argumentere med at de blir rotert på og ikke spiller nok kamper.

- Det er blitt hentet inn en del flankespillere og ingen har stått virkelig fram.  Spillere som Gonzalez og Aurelio er i sin første sesong og må etablere seg, men Pennant burde vite mer om hva som er forventet.

- Rafa kan også få suksess i Premier League, men han behøver bedre spillere, slår Whelan fast til Liverpool Daily Post.  – En del av årets kjøp har ikke slått til og det kan være at han må selge dem igjen og bringe inn bedre spillere til sommeren.  Ligaen er det vi ønsker og Benitez vil håpe at mer penger til sommeren gjør at han kan få en tropp som kan ta opp kampen med United og Chelsea.

- I Champions League tror jeg Liverpool vil slå PSV, men etter det er det mer usikkert da både Valencia og Chelsea er gode lag.  Turneringen er uansett helt åpen og Rafa har en meget god statistikk ute i Europa.