Agent tilbakeviser Fowler-samtaler

Fowlers agent tilbakeviste i ettermiddag tidligere rapporter som koblet spissen til Major Soccer League fra høsten. Newcastle vil ha mer penger i prinsippsak rundt Owen-skaden.

Should he stay or should he go?Tidligere i dag meldte pressebyråene at den tidligere Liverpoolspilleren, Steve Nicol, forsøker å lokke lørdagens tomålsscorer over dammen:

- Vi vil være interessert i å sikre oss Robbie Fowler om han ikke får forlenget kontrakten med Liverpool. Men først må vi klarere de finansielle aspektene ved en slik overgang, uttalte Nicol til Press Association. Skotten har ført New England Revolution til MLS-cupfinalen de to siste sesongene, men hans lag tapte dessverre begge finalene. I januar mistet man Clint Dempsey til Fulham, og har nå behov for å finne nye stjerner til laget.

- Jeg har snakket med Fowler, men ingenting er avgjort. Han har vel bare så vidt rukket å stikke stortåa i vannet her. Dette er noe han må tenke på. Det er for øyeblikket helt uvisst om han får ny kontrakt med Liverpool eller om han må flytte på seg, la manageren til.

Spillerens agent, George Scott, hevder imidlertid til BBC Radio Five Live i ettermiddag at samtalene bare er oppspinn:

- Han (les: Fowler) har ikke hatt en samtale med Steve og jeg tror heller ikke de vil ha råd til ham, understreker Scott. Han legger til at hvis Fowler skal flytte på seg er det mer aktuelt å reise til Qatar eller Dubai.

FIFA tilbyr Newcastle £1M for Owen-skade
Etter at Michael Owen røk ut med en alvorlig skade etter kun 55 sekunders spill mot Sverige i sommerens VM-sluttspill i Tyskland, har Newcastle kjempet en lang og viktig prinsippsak ovenfor FIFA og det engelske fotballforbundet i forhold til kompensasjon.

Fas forsikring dekker en spillers ukelønn i 52 uker inntil £50.000 – mindre enn det halve av hva spilleren faktisk tjener. Newcastle har i tillegg krevd kompensasjon for innkjøp av ny spiss (Obafemi Martins) for å dekke opp tapet av Michael Owen.

FIFA har nå tilbydd Newcastle £1M fra deres ”skadefond” – omtrent 1/6 av kravet fra engelskmennene, og Sepp Blatter sier i en kommentar at de ikke kommer til å strekke seg lenger. Han mener kompensasjonen bør dekkes av forsikringene til FIFA, FA og klubben.

- Vi har lagt et siste tilbud på bordet. Hvis noen har ansvar for spilleren er det imidlertid FA. Transferreglementet sier at spillere som er disponible for landslaget skal forsikres av klubben. Regelverket for VM sier at de nasjonale forbundene må ta høye for å forsikre spillerne korrekt.

En talsmann for FA uttaler at de har hatt konstruktive samtaler med Newcastle etter VM og at samtalene forsetter.

Det er nok mange klubber som følger utviklingen av denne prinsippsaken nøye.