Agger fornøyd med livet på Anfield

Daniel Agger regner med å bli lenge i Liverpool. Vår argentinske unggutt i troppen for Argentina U20. Billetter til storkamper utsolgt.

Daniel Agger har vært på Merseyside i omtrent et år. Den talentfulle dansken ble handlet inn da transfervinduet åpnet seg etter jul i fjor og har gjort formidabel suksess i midtforsvaret. På det danske fotballforbundets hjemmeside svarer han slik på spørsmål om karrieren i Liverpool:

Du har vært et år i Liverpool nå. Hvordan går det på og utenfor banen?
- Jeg er veldig fornøyd, alt har gått bra. Spesielt utenfor banen har det gått veldig bra med å etablere seg. Men det hjelper selvsagt også at jeg har fått spilletid og tillit fra manageren. Jeg er overrasket over hvor mange kamper jeg har spilt så langt, men har samtidig jobbet hardt for å etablere meg. Det er kun hard jobbing som teller og jeg er totalt sett godt fornøyd.

Rafa Benitez benytter både Carragher, Hyypiä og deg selv på de to sentrale midtstopperplassene. Hvordan er det å venne seg til roteringsprinsippet?
- Jeg vet ikke om vi kan kalle det et roteringsprinsipp. Jeg klager uansett ikke. Det meste av det som har kommet vedrørende roteringen kommer fra pressen. Rafa har ikke gitt noen spesiell begrunnelse for sine vurderinger. Jeg regner med at han har vurdert den ene spilleren bedre eller trettere enn den andre på det tidspunktet han har gjort sine valg.

Har det likevel vært frustrerende?
- Nei, men som fotballspiller ønsker man å spille mest mulig hele tiden. I løpet av en sesong er det imidlertid veldig mange kamper og jeg må nok også innse at det kanskje ikke er mulig å få med alt.

Liverpool er en så stor klubb at du kan bli i mange år og få nye utfordringer hele tiden?
- Ja, det stemmer. Ellers hadde jeg heller ikke valgt nettopp den klubben. Jeg er uansett ikke typen som skifter klubb hvert år. Jeg regner med å være her lenge.

Insua med i troppen
Den endelige troppen til Argentina U20 til det søramerikanske mesterskapet er nå tatt ut, og Emiliano Adrián Insúa er blant de 20 utvalgte spillerne. Det var også forventet. 17-åringen mangler fortsatt internasjonal klarering til å kunne spille for Liverpool, og vil formelt bli klar for de røde i løpet av overgangsvinduet i januar. Argentina spiller første kamp mot Ecuador den 8. januar. De møter deretter Colombia (10.1), Venezuela (14.1) og Uruguay (16.1).

Billettkontoret opplyser at oppgjøret mot Chelsea nå er helt utsolgt. Det er også helgens kamp mot Arsenal. Til den utsatte ligacupkampen mot The Gunners er det imidlertid fortsatt billetter å få kjøpt.