Agger usikker til landskamp

Daniel Agger usikker til landskampen mot Sverige. Nytt svensk fotballtalent skrev under for Liverpool. - Jeg skal lykkes, sier Alexander Kacaniklic. Liverpoolfc.tv mest populær.

Agger usikker til landskamp mot Sverige

Daniel Agger har skadet seg i en stortå og sto over treningen med det danske landslaget sist tirsdag. Landslagssjef Morten Olsen sier at Agger forhåpentligvis er tilbake på trening før landskampen.

Agger hadde sterke smerter i tåa og ble tvunget til å stå over treningen tirsdag. Sammen med FC Københavns Lars Jacobsen, som både er skadet og syk, er Daniel tvilsom til EM-kvalifiseringskampen mot svenskene.

- Vi kan ikke garantere at begge spillerne blir friske og spilleklare til lørdagens kamp. Men vi har en sterk tropp som tåler skader, sier Olsen, til dansk TV2.

Nytt svensk talent skrev under
Helsingborgs 15-årige fotballtalent Alexander Kacaniklic har skrevet under for Liverpool. Ifølge Expressen måtte Liverpool ut med en million svenske kroner for en treårskontrakt med kjempetalentet.

- En må ta sjansen når den byr seg, sier Alexander til avisen. Alexander flytter til England sammen med sin familie 1. juli når transfervinduet åpner igjen. Fra før er et annet stort svensk talent inne på fotballakademiet til Liverpool, nemlig den 17-årige angrepsspilleren Astrit Ajdarevic. Med Glenn Hysèn, blir Kacaniklic den tredje svenske gjennom historien som har spilt for Liverpool (Norge har seks).

Kacaniklic er ifølge rapportene et stort fotballtalent. Siden han ikke er under kontrakt med Helsingborg, kan man heller ikke kreve noen ren overgangssum for 15-åringen. Den eneste øknomiske kompensasjonen som er involvert er rundt millionen i utdanningsbidrag.

Alexander var ifølge avisa HD i Helsingborg på sitt andre besøk i Liverpool i midten av april. I februar var han invitert på tolv dagers trening med ungdomsakademiet.

- Det var fantastisk. Jeg var litt nervøs i starten, men siden gikk det jettebra, sier unggutten. Han deltok i to treningskamper. Først en kamp mot Blackburn som Liverpool vant 6-0. Kacaniklic gjorde suksess umiddelbart og var nest sist på ballen på de tre første  målene.

- Jeg fikk trøye nummer 11, akkurat den jeg ville ha. Det føltes uvanlig, men utrolig bra, sier unggutten. Treningskamp nummer to var en internkamp, der Alexander var med på et 16-årslag som spilte mot Liverpools reserverlag.

Ifølge avisa var det Lee Peltier som hadde den lite takknemlige oppgaven å passe på Alexander på venstrekanten, og Peltier (som senere ble lånt ut til Hull), ble fintet bort gang på gang.

- Trenerne mente det gikk kjempebra. Jeg fikk bra tilbakemeldinger på at jeg kom meg rundt på kanten. Jeg har bra med selvtillit og har alltid drømt om å bli fotballproff. Jeg synes selv det gikk bra og at jeg var minst like bra som 18-åringene. De var bare sterkere enn meg.

Ledelsen i Liverpool likte så til de grader det de så av kjempetalentet, inviterte han tilbake for å bli kjent med klubben og byen to måneder senere og har nå skrevet kontrakt med ham.

Lokalt har det vært en del kritiske røster mot at Alexander reiser fra trygge Helsingborg til mer usikre England så tidlig.

- Jeg synes ikke det er for tidlig. Det er i den alderen jeg er i nå at jeg utvikler meg mest og forutsetningene er mye bedre i Liverpool enn i Helsingborg.

Alexander tror ikke konkurransen blir for hard heller.

- Det er ikke så lett å komme fram i Helsingborgs IF heller. Selv om jeg ikke skulle lykkes i Liverpool, så kommer det til å kunne åpnes flere dører for meg. Det går helt enkelt ikke an å mislykkes, sier den på mer enn en måte offensive unggutten som også har kamper for Sveriges U16-lag. Han har også markert seg på det nivået.

Liverpoolfc.tv mest populær
Liverpool Football Club sin offisielle hjemmeside liverpoolfc.tv er mest populære hjemmeside i fotball-England. Dette viser en liste analyseselskapet NetRatings har gjort. Lista er utarbeidet på bakgrunn av sidenes online-besøk. Liverpool endte først, med Manchester United, Arsenal og Chelsea på de neste plassene. Lag som Wolverhampton, Queens Park Rangers og Bristol Rovers komme alle høyt oppe.

Her er lista, som altså ikke er 1. divisjonstabellen i 1976, men altså besøk på engelske klubblags offisielle hjemmesider i 2007;

1. Liverpool
2. Manchester United
3. Arsenal
4. Chelsea
5. Tottenham Hotspur
6. Everton
7. Wolves
8. Leeds United
9. Sunderland
10. Charlton Athletic
11. Nottingham Forest
12. Manchester City
13. Queens Park Rangers
14. Bristol Rovers
15. Newcastle United
16. Leicester City
17. Sheffield Wednesday
18. Southampton
19. West Ham United
20. Blackburn Rovers