Agger vil glemme Aten

Daniel Agger håper at starten av gruppespillet i Champions League og første kamp mot Porto kan hjelpe til å glemme opplevelsen å ha tapt finalen forrige sesong.

- Det var en stor opplevelse å ha spilt en finale i Champions League og alle ønsker å kunne gjenta det, sier Agger til Liverpool Echo. - Det å være så nærme en tittel var tøft, og jeg har hele tiden etterpå prøvd å glemme den kampen. Jeg ønsker ikke å tenke på det.

- Det eneste du kan gjøre er å starte på ny frisk og fokusere på din fotball og hvordan du kan bli bedre. Det har jeg også alltid prøvd å gjøre. Jeg har vært fast bestemt på å holde beina på bakken. I en klubb som Liverpool er det alltid press og du må hurtig lære å håndtere det.

- Jeg vet ikke mye om Porto, men jeg har sendt flere av kampene de har spilt. Jeg så dem under turneringen i Rotterdam før sesongen og vi vet at de har gode spillere. Vi vil være godt forberedt, slik vi alltid er.

Liverpool har ennå ikke sluppet inn et spillemål denne sesongen, da straffespark mot Aston Villa og Chelsea er det eneste som Pepe Reina har måttet plukke ut av nettet.

- Vi er stolte av får defensive statistikk denne sesongen så langt, selv om det er mye å ha forårsaket tre straffespark på fem ligakamper, erindrer Daniel. - Ved hvert eneste tilfelle har det også vært noe merkelige situasjoner.

- Det er vanskelig å si om vi vant ett eller tapte to poeng på lørdag. Portsmouth er et godt lag, spesielt hjemme, men vi holdt buret rent igjen og det er viktig for oss. Vi skapte imidlertid ikke de store sjansene i den kampen.

- Det var mye reising involvert for spillere slik at uavgjort i Portsmouth ikke var det verste resultatet. Nå har vi muligheten til å fokusere mot tirsdagens kamp.

Daniel Agger sier at han har kjøpt en restaurant i Liverpool, og ikke to som det er blitt rapportert enkelte steder. - Den heter Que Pasa og er i Lark Lane, sier dansken. Lark Lane er i nærheten av Sefton Park.