Alonso ble skadet mot Pompey

Xabi Alonso pådro seg en skade mot Portsmouth i går, og det er nå tvilsomt om han kan spille mot Porto. Rafa ønsker 12 poeng fra gruppespillet i Champions League.

Xabi Alonso skal ha pådratt seg en fotskade i andre omgang av gårsdagens kamp mot Portsmouth, og dette skal ha vært årsaken til at han ble byttet ut 13 minutter før full tid. Det skal være tvilsomt om spanjolen rekker å bli spilleklar til tirsdagens kamp mot Porto på Estadio da Dragao, og dermed kan det være duket for en sentral midtbane bestående av Steven Gerrard og Javier Mascherano i Portugal.

Ettersom Dirk Kuyt ble hvilt i går, er det også mye som tyder på at spissduoen i tirsdagens Champions League-kamp blir Kuyt og Fernando Torres. Sistnevnte spilte som kjent bare en knapp halvtime av gårsdagens kamp.

I tillegg til Alonso er som kjent John Arne Riise høyst usikker til kampen mot Porto grunnet en lyskestrekk.

Rafa vil ha 12 poeng
Rafael Benitez har satt seg som mål at Liverpool skal sanke 12 poeng i gruppespillet i Champions League denne høsten. Normalt er 10 poeng fra de seks kampene nok til å gå videre som ett av de to beste lagene i gruppen, men de rødes manager ønsker å være på den sikre siden. Liverpools motstandere er som kjent Porto, Marseille og Besiktas.

- Vi kan komme til å behøve 12 poeng i denne gruppen. Det er vanskelig å spå, da det av og til er nok med litt færre poeng. Jeg ønsker å være sikker, og 12 poeng er bedre enn 10, sier spanjolen til liverpoolfc.tv i dag.

Tirsdag åpner de røde som kjent borte mot Porto, noe som av mange blir regnet som den vanskeligste av de seks kampene for Liverpools del. Portugiserne har en trollmann som Quaresma på laget, og Benitez tar ingenting for gitt.

- Porto er et kvalitetslag, med flere gode spillere. De baserer seg mye på knallhard jobbing på midtbanen, og de har også rutine i Champions League. De er et vanskelig lag å spille mot, og det blir ikke enklere for oss på grunn av atmosfæren på stadion. Dette blir en skikkelig vanskelig kamp for vår del, sier han.