Alonso i faresonen

Liverpool kan stå foran en midtbanekrise. Xabi Alonso pådro seg nemlig sitt fjerde gule kort for sesongen i går. Dermed er han bare en booking unna å måtte sone karantene.

Xabi Alonso var uheldig som fikk sitt fjerde gule kort for sesongen etter 24 minutters spill i gårsdagens kamp mot Arsenal. Dommer Steve Bennett mente at spanjolen prøvde å filme seg til straffespark på stillingen 0-0, og dro sporenstreks det gule kortet opp av lomma. TV-reprisene viste at avgjørelsen var feil. Alonso skulle hatt straffespark, ettersom det helt tydelig var kontakt mellom han og Arsenals Gilberto. 

Dette medfører nå at den viktige midtbanespilleren må sone en kamps karantene om han får ett gult til i en liga- eller hjemlig cupkamp innen utgangen av februar. 

Dersom det skjer, kan Liverpool oppleve en aldri så liten midtbanekrise. Med Bolo Zenden og Mohamed Sissoko ute med skader en stund til, har de røde i realitaten bare Danny Guthrie i bakhånd som sentral midtbanespiller om Alonso skulle ryke på et nytt gult kort de nærmeste ukene. Et alternativ kan selvsagt være å kjøre Jamie Carragher frem på midtbanen.

Se ellers vår oversikt over skader og suspensjoner.