Alonso klar for rolleskifte

Xabi Alonso er klar for rolleskifte og flere defensive oppgaver igjen når Steven Gerrard blir friskmeldt. Pennant trives også på venstresiden. Gerrard sluttet seg til landslagstroppen i dag.

Det er ikke hver dag Xabi Alonso gjør to mål i en og samme kamp. Faktisk skjedde det for første gang i en ligakamp mot Derby på lørdag. Men så snart Steven Gerrard er tilbake på laget, akter baskeren å overlate rollen som målscorer fra den sentrale midtbanen til kapteinen igjen.

- Jeg kunne godt tenkt meg å gjøre 10-15 mål for sesongen, men av og til er det bedre for laget om du gjør andre jobber. Du må ofre deg for laget, er meldingen fra spanjolen til Liverpool Echo.

- Å score mål er en del av jobben, men du må være klar over hvem du spiller sammen med. På lørdag spilte jeg sammen med Javier Mascherano. Når Steven spiller vil jeg ikke være så offensiv som jeg var mot Derby.

- Nå har vi flere valgmuligheter på midtbanen. Momo spiller bra, Javier spiller bra, og Steven spilte bra før han brakk tåa. Alle spiller bra, og det er flott både for manageren og laget. Alle må være på tå hev, ellers havner du på benken eller til og med ut av troppen.

Alonso føler imidlertid ikke noe større press, selv om konkurransen om plassene på laget har økt.

- Du har alltid press på deg til å prestere når du spiller for Liverpool. Du må vinne, erkjenner han.

Pennant trives også på venstre
Midtveis i første omgang mot Derby byttet Liverpools vinger posisjoner. Ryan Babel gikk over på høyreflanken, mens Jermaine Pennant svitsjet over til venstre. En posisjon den tidligere Birmingham-spilleren ikke har noe imot å bekle ved flere anledninger, både for Liverpool og England.

- Om jeg kan tenke meg å spille på venstrekanten for England? Definitivt. Jeg hadde spilt selv om jeg hadde blitt satt opp som høyreback også, sier vingen til Liverpool Echo.

- Dersom jeg fortsetter min gode form, og pressen støtter meg, kan jeg kanskje få sjansen for landslaget, fortsetter han.

- Det spiller ingen rolle for meg om jeg spiller på høyre- eller venstresiden. Når jeg spiller på venstre synes jeg det er morsomt å skjære inn og benytte høyrebeinet. Manageren ser kampen fra benken, og bestemmer hva som er best for laget.

Som kjent valgte Steve McClaren å ta med Blackburns David Bentley i stedet for Pennant i England-troppen til EM-kvalifiseringskampene mot Israel og Russland. De to flankespillerne var i sin tid lagkamerater i Arsenal.

- Jeg spilte sammen med David i Arsenal. Han er en god spiller, men han er ikke like god som meg. Vi får se hva som skjer, spøker Pennant.

- Mot Derby tok vi vare på sjansene, og det ble reflektert i sluttresultatet. Hadde vi vært enda litt dyktigere, kunne vi ha gjort åtte eller ni mål. Men manageren var fornøyd, og guttene på laget er fornøyde, og det er jeg sikker på at supporterne er også.

- Alle ønsker å spille, så det er mange som ønsker å ta plassen din nå. Derfor kan du ikke slappe av. Man må være på tå hev hele tiden. Jeg føler at jeg har blitt bedre på mine defensive oppgaver denne sesongen, og jeg jobber bedre for laget nå. Jeg liker det ikke, men jeg vet jeg må gjøre det. Jeg føler at jeg har blitt mer stabil, men det kommer trolig av bedre selvtillit. Jeg vet hva som kreves av meg, og jeg trives i rollen.

- Du kan lett bli revet med når du vinner 6-0, men vi har spilt bare fire kamper og det er fortsatt over 30 kamper igjen. Derfor har vi føttene gått plantet på jorda. Men vi er fornøyde med resultatet.

Gerrard har sluttet seg til landslagstroppen
Liverpool Echo melder at Steven Gerrard sluttet seg til Englands landslagstropp foran de kommende EM-kvalifiseringskampene i dag. Liverpools leger vil være i løpende kontakt med sine kolleger på landslaget vedrørende scouserens skadde stortå frem til lørdagens kamp mot Israel.