Alonso og Reina drømmer om Aten

Både Xabi Alonso og Jose Reina gleder seg til de to semifinalene mot Chelsea, og drømmer om finaletriumf i Aten. Ny dato for Sunday Cup-finale.

Xabi Alonso håper at den velkjente Anfield-atmosfæren nok en gang skal bli utslagsgivende i en semifinale i Champions League mot Chelsea.

- Vi kjenner Chelsea meget godt etterhvert, ettersom det blir tredje året på rad vi møter dem i semifinaler nå. Vi ønsker å repetere de resultatene vi oppnådde i de to foregående årene, sier spanjolen til Liverpool Echo i dag.

Luis Garcia avgjorde som kjent CL-semifinalen i 2005, mens de røde også beseiret de blå 2-1 i FA-cupsemifinalen på Old Trafford i fjor.

- Chelsea vil snakke om revansje, men for øyeblikket er vi et lag med selvtillit. De gjorde en god prestasjon ved å slå ut Valencia. Jeg tror begge lag vet at dette blir jevnt igjen. Man kan bruke minnene fra to år tilbake som motivasjon, men både vår tropp og deres tropp er veldig annerledes enn den gangen. Mange nye spillere har kommet inn, som ikke var involvert i de kampene. Det som vil være likt er viljen til å vinne, både blant spillerne og supporterne. Det vil bli en betydelig faktor i disse kampene, tror midtbanespilleren.

- Vi kjente kraften fra tribunene på Anfield for to år siden, og det skjedde igjen mot Barcelona nå nylig. Det er ikke tvil om at supporterne våre gir oss en stor fordel. Jeg vet ikke hvilken effekt de har på Chelsea-spillerne, men jeg vet de utgjør en stor psykologisk fordel for oss.

- Det første oppgjøret på Stamford Bridge kan bli nøkkelkampen. Vi vet vi må oppnå et godt resultat der foran returen. Klarer vi det, vil det bli en spesiell kamp på Anfield. Det vet vi alle.

- Vi vet vi kan slå dem, men vi må vise dem respekt. Vi vil ha den samme troen på at vi skal klare brasene som vi hadde for to år siden. Vi er et bedre lag nå enn vi var den gangen, uten at det nødvendigvis betyr at vi vil spille bedre i semifinalen eller oppnå et like godt resultat. Vi må forberede oss på samme måte som vi gjorde den gangen, og kjempe like mye over de to kampene for å gå til finalen, avslutter han.

Reina drømmer om suksess
Karer som Jose Reina, Daniel Agger, Jermaine Pennant, Dirk Kuyt, Peter Crouch og Craig Bellamy kom til Liverpool etter Champions League-triumfen i 2005. Nå ønsker også disse spillerne en vinnermedalje rundt halsen.

- Dersom vi klarer å vinne turneringen i år vil jeg bli veldig, veldig glad, sier keeper Reina til uefa.com.

Dersom Liverpool klarer å beseire Chelsea, og Milan klarer brasene mot Manchester United, vil finalen stå mellom de samme to lagene som gjorde opp om trofeet i Istanbul. Dette er et poeng som ikke har gått Reina hus forbi.

- Jeg har hørt alle historiene om Istanbul og semifinalene mot Chelsea i 2005. Noen fortalte meg at lydnivået under semifinalen mot Chelsea i 2005 var dobbelt så høyt som mot Barcelona i 1/8-finalen for noen uker siden. Nå må vi få et godt resultat i London, ettersom vi da vil ha brukbare muligheter på hjemmebane. Det blir vanskelig, men vi vet vi har våre supportere i ryggen i den andre kampen. Alt kan skje, sier sisteskansen.

- Dette er en storkamp. Alle spillere ønsker å spille slike kamper, der to av Europas beste lag møtes. Vi er spente, og kampene kan nesten ikke komme fort nok, avslutter keeperen som har holdt nullen i seks av de ni Champions League-kampene han har spilt denne sesongen. Fire av disse kampene har vært mot PSV Eindhoven! De to andre mot Bordeaux.

Ny dato for Sunday Cup-finale
Finalen i FA Sunday Cup mellom Coundon Conservative Club og Lebeq Tavern Courage skulle egentlig ha blitt spilt på Anfield 29.april. Den er nå flyttet på grunn av semifinalen i Champions League mot Chelsea to dager senere. Ny finaledato er 6.mai.