Alonso vil score mer

Xabi Alonso har scoret tolv mål på 135 kamper for Liverpool. Nå vil han pynte på den statistikken.

Det er tre år siden Xabi kom fra Real Sociedad. På disse årene har han spilt 135 kamper, men scoret "bare" tolv mål.

- Jeg skulle gjerne ha scoret flere, men noen ganger må du bare la manageren bestemme hvordan du skal spille. Noen ganger må du spille langt fra motstandernes mål fordi du må dekke opp for en lagkamerat som blir med i angrep. Selvfølgelig er det en utfordring og en ambisjon for meg å score flere mål, men enkelt er det ikke, sier Xabi, som scoret i oppgjørene mot Newcastle (2-0), Watford (2-0, bildet) og i begge Charlton-kampene (3-0 og 2-2) forrige sesong. I tillegg scoret han det ene målet i straffesparkkonkurransen mot Chelsea i semifinalen i Champions League. Nå går han for flere.

  
Baskeren tror aldri han kan komme opp i ti-tolv mål i sesongen. For enkelte spillere i enkelte posisjoner er ikke det lett. Men nå ligger fokus på at laget skal gjøre det best mulig denne sesongen.

- Det jeg vet er at hele troppen vår nå er fokusert på ikke å gjenta fjorårets dårlige start, spesielt på bortebane, der første seier kom først 2. desember. Vår største utfordring er å få en god start på sesongen. Starter vi godt vil det gi oss mer selvtillit. Vi må fra første stund få bevist overfor oss selv at vi kan være med i toppen fra start av. De siste sesongene har problemet vært en dårlig start og at vi ikke har klart å ta igjen det vi har tapt. Vi må ha fullt fokus fra starten på sesongen og ikke tenke på den siste kampen, sier Alonso.