Anfield klar for ny sesong

Det har blitt sådd ny gressmatte, pressetribunen er utvidet, og det er nå totalforbud mot røyking på hele stadion. Toulouse-kaptein tror varmen blir avgjørende.

Anfield har gått gjennom en oppussing foran denne sesongen, og til søndagens ettermiddagskamp kan Fernando Torres og co glede seg til å løpe ut på en flunkende ny gressmatte. Vanlig prosedyre er å rulle ut gress på ferdig underlag, men nå er alt gjort på ny.

- Gressmatta er helt ny, og har blitt sådd helt på nytt. Vi har fjernet det gamle gresset, rensket underlaget, brukt lasermål og gjort hele prosessen på nytt, sier banemester Ged Poynton til LFC Magazine.

Fem prosent av matta er syntetisk, og det er sydd inn plastikkmateriale for at matta skal være slitesterk.

- Det har vært en dårlig sommer for å gro gress på grunn av veldig mye regn. Vi er heldige som har fått dette til, og er veldig fornøyde med resultatet.

Men det er ikke bare gressmatta som er forandret fra forrige sesong. Man har byttet ut en rekke seter i paddocken nederst i Main Stand. Dette var siste økta med bytting av seter, og samtlige seter har blitt byttet ut i løpet av kort tid.

Pressetribunen har også blitt utvidet, etter krav fra Premier League. Dette er bak directors box. Det har tidligere vært sesongkortsholdere her, men de har blitt flyttet til andre steder på stadion.

Ellers er det verdt å nevne det nye røykeforbudet. Fra 1. juli ble det ulovlig å røyke på engelske fotballarenaer. På Anfield har forbudet i praksis vært i gang siden 1. juni. Det er ikke lov å fyre opp en sigarett noen steder på stadion. Inne på stadion, på toaletter, kontorer, hvilerom, luksusbokser, lounges eller hvor det skulle være. Blir du tatt det kan bli dyrt. Dersom du blir tatt med en påtent sigarett vil du bli bøtelagt med £50 (590 kroner), og dersom du nekter betale denne boten kan det koste deg opptil £1000 (11800 kr). Klubben kan bli bøtelagt med £3000 om det blir bevist at man ikke gjennomfører forbudet.

Toulouse-kaptein tror varmen blir avgjørende
Nicolas Dieuze ser frem til å ta i mot Liverpool på Le Stadium Municipal i morgen. Toulouse ligger i sør-Frankrike, og med tanke på at kampens avspark midt på dagen, er det ventet meget høye temperaturer. Dette tror Dieuze blir utslagsgivende.

- Det vil bli veldig varmt. Det faktum at vi har kommet lenger i vår sesong, og er bedre vant med klimaet, gjør at jeg håper vi kan få noe ut av denne.

Midtstopperen tror klubben kan greie noe spesielt, etter å ha slått de franske seriemesterne Lyon forrige helg.

- Vi har stor tro på vår trener, og vil følge hans instruksjoner. Baup (Toulouse-manager) vet alt om europeisk fotball, og han kan føre oss til noe stort.