Arbeloa drømmer om landslagsspill

Forsvarer Alvaro Arbeloa har noe overraskende spilt samtlige kamper for Liverpool denne sesongen, og spanjolen trives godt på Merseyside om dagen.

Det var få som visste noe om spilleren som ble hentet inn, da Lucas Neill valgte pengene og heller gikk tili West Ham. En spanjol med fortid i Real Zaragoza, Real Madrids B-lag, og med kun en halv sesong i La Liga for Deportivo La Coruña bak seg. Hans første kamp for de røde var på selveste Nou Camp, hvor han fra sin venstrebacksposisjon skulle stoppe Lionel Messi. Dette klarte 24-åringen uten problemer, og leverte noen sterke kamper etter dette.

- Jeg er veldig fornøyd med hvordan det gikk på Nou Camp mot Lionel Messi, både for min egen del og for laget. Resultatet var fantastisk for alle i klubben, sier Arbeloa til Liverpoolfc.tv.

- Da jeg hørte at Rafa ønsket å kjøpe meg ble jeg veldig overrasket, men også veldig glad. Det var alltid et mål for meg å en dag spille for en storklubb med mulighet for Champions League-fotball. Jeg har alltid hatt sansen for engelsk fotball, og da Benítez ble sjef her øket Liverpool-interessen i Spania, og det ble klubben alle holdt et øye med. Det var en ære å få tilbud om å spille her.

Mot slutten av forrige sesong var han noe ute av form, og prestasjonene var ikke like imponerende - men denne sesongen har han virkelig blomstret, og har spilt samtlige minutter denne sesongen. John Arne Riise og Steve Finnan var i fjor førstevalgene på backene, men slik Arbeloa spiller nå får de rikelig med tøff konkurranse om plassene sine. Spanjolen tror Liverpool har en god mulighet til å hente ligagullet denne sesongen.

- Vi har en god sjanse, men det vil bli vanskelig. Vi har et godt lag og en stor stall, så vi kan definitivt konkurrere med de andre topplagene. For øyeblikket tar vi en kamp om gangen, og dersom vi fortsatt henger med når det er fem til ti kamper igjen kan vi begynne å snakke om mulighetene for å hente hjem tittelen.

Forrige sesong spilte Arbeloa med draktnummer 2, men foran denne sesongen har han byttet ut det typiske høyrebacksnummeret til fordel for nummer 17 - det samme nummeret Josemi brukte, da han var backup på backene i Liverpool. Heldigvis virker Arbeloa mer til å stole på en sin forgjenger.

- Jeg skiftet fordi 17 var mitt nummer. Det var draktnummeret jeg brukte da jeg var kaptein for Castilla, og når jeg spilte for Deportivo. Da jeg kom til Liverpool brukte Craig Bellamy den drakta, så den var opptatt. Da Bellamy forlot, spurte jeg om jeg fikk bytte draktnummer - og heldigvis var det i orden.

24-åringen har spilt både på venstrebacken og på høyrebacken for Liverpool denne sesongen, og har beklet begge posisjoner bra.

- Jeg føler det går bra på venstrebacken, og synes jeg spiller bedre og bedre for hver kamp som går. Jeg har bare spilt der i noen få kamper, så jeg må lære fort. Jeg spilte en del midtstopper i Spania, men min favorittposisjon er på høyrebacken. Bare det å komme inn på laget er en stor nok utfordring, så jeg bryr meg ikke hvor sjefen ber meg spille.

- Engelsken min har kommet seg fra forrige sesong, men jeg har enda mye å lære. Jeg føler meg ikke selvsikker når jeg prater språket, men tar flere timer denne sesongen enn forrige. Jeg må bare fortsette å lære, for på Melwood får vi bare lov å prate engelsk. Rafa sier alltid til meg at jeg må snakke engelsk!

Ellers forteller Arbeloa at hans beste venner i klubben er Mascherano og Benayoun, og at Pennant er skøyeren i garderoben. Forsvareren har også et ønske om å en dag spille for Spania.

- Alle ønsker å spille for landet sitt, og jeg er ikke annerledes. Jeg håper det skjer en dag, avslutter spanjolen.