Aurélio ut med skade

Aurélio byttet ut grunnet skade. Leto fortjente plass i startoppstillingen. Må vise karakter mot Spurs. Hyypiä nr. 3 i Europa. Billettinfo Cardiff. Seier og avansement for Pacheco.

Rafael Benítez avslører at Fabio Aurélio ble byttet ut grunnet skade i gårsdagens kamp mot Marseille, men spanjolen nevner ingenting om skadens omfang.  I nyhetssaken som er lagt ut på liverpoolfc.tv, er avsnittet om skaden noe oppsiktsvekkende redigert bort. Benítez forklarer også hvorfor Sebastian Leto fikk tillit fra start.
- Jeg valgte Leto fordi han har trent bra og han spilte godt på venstre sammen med Fabio Aurélio i Carling Cup.

- Jeg ønsket å gi ham sjansen fordi han har vist at han er en spiller som kan bruke hurtigheten til å komme forbi motstanderen.

- Men det er ikke riktig å snakke om én spiller. Hele laget spilte dårlig.

- Jeg bestemte meg for ikke å bytte ut Momo Sissoko. Jeg ønsket å ta Leto av banen for å forsøke noe annerledes. Jeg ønsket å bytte på angrepsparet, men måtte forandre mine ideer fordi Aurélio pådro seg en skade. Han måtte ut.

Benítez har gjort 62 endringer på laget til sammen på de 12 første kampene denne sesongen. Til sammenligning gjør Sir Alex Ferguson langt færre endringer i startoppstillingen. Manchester United byttet ut hele laget før de tapte mot Coventry i Carling Cup, og så totalt nytt mannskap mot Roma i Champions League, men i de åtte tidligere kampene hadde Ferguson kun foretatt 12 endringer.
- Det er ikke endringene, men det er nøkkelspillerne som ikke spiller bra, uttaler Rafa.

Rafael vet nå at Liverpool må plukke flere bortepoeng for å avansere i Champions League.
- Vi må nå vinne en bortekamp, spesielt neste mot Besiktas. Vi trenger poeng. Det har vært snakk om at vi må ha 10 eller 12 poeng for å gå videre. Glem det. Vi må konsentrere oss om å vinne den neste gruppespillskampen. Det er situasjonen, ikke hva som skjer senere i gruppespillet.

På søndag venter Tottenham hjemme i Premier League. Rafael Benítez forventer å se et helt annet prestasjonsnivå da.
- Vi må forbedre oss. Vi må vise karakter. Vi vet at vi må gjøre det bedre. Vi viste karakter da vi fikk uavgjort mot Porto, selv om vi ikke spilte bra. Vi viste karakter mot Wigan i en tøff kamp forrige helg.

- Nå må vi vise karakter mot Tottenham. Det er vår første prioritet etter kampen mot Marseille.

Hyypiä nr. 3 i Europa
I går spilte Sami Hyypiä sin 85. kamp for Liverpool i Europa. Finnen står bokført med 58 kamper i Champions League, 25 i UEFA-cupen og to i UEFA Super Cup. Midtstopperen ligger nå likt med legenden Tommy Smith. Jamier Carragher troner øverst med 94 kamper, mens Ian Callaghan ligger som nummer to med 89 kamper.
1. Jamie Carragher (94)
2. Ian Callaghan (89)
3. Sami Hyypiä (85)
    Tommy Smith (85)
5. Steven Gerrard (81)
6. Ray Clemence (80)
7. Emlyn Hughes (79)
8. Phil Neal (74)
9. John Arne Riise (72)
10. Steve Heighway (67)

Billettinfo Cardiff
Liverpoolfc.tv skriver at Liverpool-Cardiff i Carling Cup onsdag 3.oktober har avspark kl. 21:00 (norsk tid). Alle tidligere aksjeholdere, nåværende sesongkort- og Fan Card-innehavere får mulighet til å kjøpe billett til denne kampen. Billettene er priset til £24 på hele stadion. Sjekk liverpoolfc.tv for mer info.

Seier og avansement for Pacheco
Spania U17 beseiret Andorra U17 3-0 i en EM-kvalifiseringskamp i Andorra La Vella. Daniel Pacheco tegnet seg ikke på scoringslista i går, men ble byttet ut etter 55 minutter. Andorra U17 fikk én spiller utvist tidlig i 2.omgang. Både Spania U17 og Wales U17 har vunnet sine to første kamper, og begge er allerede videre til vårens Elite Round før lagene møtes i gruppefinale på lørdag.

Brouwer for Nederland U20
Jordy Brouwer er tatt ut i den nederlandske U20-landslagstroppen til en treningskamp mot NAC Breda tirsdag 16. oktober.