Barca-tap i generalprøve

Barcelona tapte også generalprøven To røde kort, misset straffespark, samt at man mistet ligaledelsen til Sevilla. 1-1 i juniorderbyet. Hammill med scoring mot Celtic. Oppdatert.

Barcelona tapte også generalprøven
Barca stilte med en noe uvanlig 3-4-3 oppstilling fra start, og hvor den nokså trege trioen Oleguer, Puyol og Marquez spilte bakerst.  Med Zambrotta og van Bronckhorst som vingbacker var det imidlertid mye bevegelse og angrepslyst hos gjestene, da man møtte ligatoer Sevilla.

Anført av en sprudlende Ronaldinho, som spilte i midten med Guily og Messi på hver side, åpnet Barca klart best.  De tok også ledelsen etter 14 minutter da en Guily i offside fikk lov til å gå og slå inn i midten, hvor Ronaldinho scoret med en sjelden heading.  Et kvarter senere fosset brassen igjennom midtforsvaret, ble felt med streke veien mot mål, og dommeren kunne ikke annet enn å dømme straffe og utvise stopperen til Sevilla.  ”Ronnie” skjøt imidlertid midt i mål og keeper fikk en hengende fot på ballen.

Med en mann mindre utlignet Kerzhakov for vertene etter 39 minutter, da den glimrende Dani Alves kom inn fra sin høyreside og gjorde forspillet.

Etter pause ble det mye drama, da Ludovic Guily (62) og Gianluca Zambrotta (76) begge fikk se det røde.  Dette etter at Dani Alves hadde scoret med et frispark etter en times spill, som lurte keeper etter å ha sneiet muren.

Et Barcelona helt i ubalanse byttet inn Eto’o, Saviola og Edmilson utover i omgangen, for Marquez, Messi og Ronaldinho.  Samuel Eto’o virket imidlertid hele tiden som en trussel, etter hvert som Sevilla mot slutten ikke greide å drepe kampen.  2-1 stod seg likevel, og dermed passerte man Barcelona øverst på tabellen.

Barcelona fikk utvilsomt kjørt seg tre døgn før møtet med Liverpool, men verken Eto’o, Messi og Ronaldinho spilte altså hele kampen.  Deco og Thuram var ikke en gang med til Sevilla, og ble nok helt sikkert hvilt til møtet på Anfield.

For øvrig et lite råd til Rafa Benitez: Skaff det du kan med dollar for å hente Dani Alves til å styrke høyresiden til sommeren!

Barcelona: Valdes; Oleguer, Puyol, Marquez (Eto’o 69); Zambrotta, Xavi, Iniesta, van Bronckhorst; Guily, Ronaldinho (Edmilson), Messi (Saviola)

Uavgjort for juniorene
Ifølge nettstedet The Liverpool Way spilte Liverpool U18 i dag uavgjort i derbyet mot Everton. Den siste testen før den første kampen i semifinalen mot Newcastle i FA Youth Cup var så som så.
Liverpool startet best, og hadde et par muligheter ved den livlige spissen Craig Lindfield. Etter at man ikke fikk uttelling, kom Everton mer og mer inn i kampen. Liverpool styrte allikevel kampen de første 45, og fikk sin scoring i det 33. minutt, da Lindfield med et lavt skudd overlistet Everton-keeperen.
Bare et lite minutt etter at andre omgangen ble blåst i gang utlignet de blå, etter at Kieran Agard rundet Liverpool-keeper Martin Hansen og dyttet ballen i det åpne målet. Everton var det beste laget mot slutten av kampen, og de røde hadde flaks som ikke slapp inn et andre mål.
Trenerteamet til Liverpool vil håpe at kaptein Jay Spearing vil være tilbake mot Newcastle, da han forlot banen med noe som lignet en skade en time ut i kampen.

Laget: Hansen; Darby, Spearin g(Gaughan 60), Threlfall, Behan; Ryan (Awang 46), Barnett, Flynn, Barratt; Lindfield, Pringle (O'Connor 46)

Hammill med scoring
Unggutten Adam Hammill spilte fra start i Dunfermlines bortekamp mot Celtic i dag. Celtic tok tidlig ledelsen ved Kenny Miller. 1-0 stod seg til det var igjen et drøyt kvarter av kampen, da Jan Vennegoor of Hesselink doblet. Adam Hammill gjorde imidlertid en god jobb, og fikk betaling for dette tre minutter før slutt, da han reduserte for gjestene, med et godt skudd fra 20 meter. Hammill har imponert i skotsk liga, og gjorde seg ikke mindre bemerket etter denne scoringen.