Barcelona fant formen med Eto’o

Samuel Eto’o var tilbake på topp fra start og Barcelona rundspilte Athletic Bilbao i den spanske ligaen. 90 minutter for Florent Sinama-Pongolle. Stephen Warnock scoret.

Et lekent Barcelona burde ha vunnet med langt mer enn 3-0 hjemme mot Athletic Bilbao.  Samuel Eto’o spilte sin første kamp fra start etter sin langtidsskade og var involvert i alle målene.  Han scoret selv 3-0, etter at et selvmål og Xavi ga Barca tidlig kontroll.  Alle målene kom før pause.  Eto’o forlot banen etter 66 minutter til stående applaus.

Lillian Thuram var med som midtstopper ved siden av kaptein Puyol, mens Ronaldinho praktisk talt gjorde alt unntatt å score.  Deco spilte ikke i den offensive midtbanerollen, men erstatter Iniesta var meget bra.

Barcelona topper nå La Liga med to poeng foran Sevilla.  Disse lagene møtes førstkommende lørdag.  Seieren mot Bilbao var den tiende på tolv hjemmekamper i serien, noe som gir et bilde av hvilken prestasjon som Liverpools stod for.  Lagene møtes som kjent til returkamp tirsdag 6.mars.

Barcelona:  Valdes; Oleguer, Puyol, Thuram, van Bronckhorst; Edmilson (Sylvinho 82), Xavi, Iniesta; Guily (Saviola 79), Eto’o (Messi 66), Ronaldinho.

I en annen kamp i La Liga spilte Real Betis v Recreativo 0-0, og hvor Florent Sinama-Pongolle var på banen i 90 minutter for bortelaget.

Den tidligere røde Stephen Warnock kom på scoringslisten da Blackburn slo Portsmouth 3-0 på Ewood Park.